Conservatorium Hotel: Tunes Bar wordt Taiko Bar

Conservatorium Hotel: Tunes Bar wordt Taiko Bar
© Presstigieux

Tunes Bar, dat vijf jaar bestaat, gaat vanaf deze week verder als Taiko Bar. Hiermee wordt de verbintenis tussen restaurant Taiko Cuisine en de bar, beiden onder leiding van executive chef Schilo van Coevorden, duidelijker. Taiko Cuisine en Taiko Bar bevinden zich in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Het team van Taiko Bar staat onder leiding van barmanager TerrenceBhiekharie, die op zijn beurt behoort tot één van Nederlands beste bartenders. ‘Master of flavour’ Ruben Lopez en gecertificeerd sake sommelier Thomas Kuijpers spelen in op de behoefte van de hedendaagse gast. 

Hugo Engels, chef de cuisine van Taiko Amsterdam, is net als Schilo van Coevorden gefascineerd met het werelddeel Azië en liet zich hierdoor inspireren tot de classic ‘TFC’. De TaikoFriedChicken is streetfood op zijn Taiko’s. 

Over Taiko Bar

Bij Taiko Bar staat alles in het teken van de drie-eenheid: Aziatische smaken, internationale luxe en lokale roots. Wereldberoemde whiskeys en gins uit Japan en tot nu nog onbekende spirits en Asianispired cocktails.

Met de 'TaikostyleSaketini', nu geserveerd als JapaneseHighball en de inmiddels niet meer weg te denken ‘Sakebombs’ tonen de bartenders van Taiko Bar hun meesterschap in de hogere kunsten van mixology.

Met de zeventien creaties die de cocktailkaart rijk is biedt Taiko Bar een spannende barflight langs de beste ingrediënten van het Aziatisch continent.

Naast cocktails van ongekende kwaliteit doen de Asian bar snacks er niet aan onder. Onder meer een verfijnd assortiment eersteklas sushi, sashimi en dim sum, een selectie van ‘TaikoFavorites’, Vijf verschillende Aziatische bereidingen met kip en siert de nieuwste klassieker ‘TFC’, TaikoFriedChicken de menukaart.