Chris Naylor van Vermeer* geslaagd voor zijn SVH Meesterproef

Chris Naylor van Vermeer* geslaagd voor zijn SVH Meesterproef

Chris Naylor, chef-kok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, is maandag 23 september geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Naylor wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland.

Prestatie op Meesterlijk niveau 

SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en Lucas Rive (Restaurant Lucas Rive*, Hoorn) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Chris Naylor af in Restaurant Vermeer. Het restaurant serveert normaliter geen lunch, maar was speciaal voor de Meesterproef van Naylor geopend voor de lunch, een vast onderdeel van de Meesterproef. 'Chris is een gedreven en zeer bekwame chef-kok die fantastische gerechten met verfijnde en pure smaken gepresenteerd heeft. Kenmerkend hierbij zijn de rijke sauzen en de toevoeging van specerijen uit de hele wereld aan met name de groenten, waardoor er pure en zuivere smaken ontstaan. Het samenspel tussen de keuken en de bediening maakt de beleving compleet en Meesterlijk', aldus de commissie.

Ultieme bekroning 

Naylor is geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk en vestigde zich in 1992 in Nederland, waar hij bij The Grand Hotel in Amsterdam chef de partie werd. Samen met chef-kok Albert Roux vertrok hij naar New York en sinds zijn terugkeer naar Nederland in 1998 is hij een vast gezicht in de Nederlandse tophoreca. Hij werkte bij restaurants als La Rive, Vossius en le Cirque. Sinds 2005 bestiert hij de keuken van Restaurant Vermeer*, onderdeel van NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. 'Ik ben blij en trots dat ik de Meestertitel SVH Meesterkok nu mag gaan dragen. Ik hoop een inspiratie te zijn voor de nieuwe generatie chefs, en hen te motiveren en te helpen om het beste uit zichzelf te halen', aldus de nieuwe SVH Meesterkok.

SVH Meestertitels 

Met het slagen van Chris Naylor heeft Nederland in totaal 294 SVH Meesters, die samen 310 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker.