Bokbier Weekend Amsterdam: bokkentocht, 55 bokbieren en meet & greets

Bokbier Weekend Amsterdam: bokkentocht, 55 bokbieren en meet & greets

In elf Amsterdamse biercafés kunnen liefhebbers het weekend van 25 tot en met 27 oktober het Bokbier Weekend Amsterdam vieren. Drie dagen lang zijn er de mogelijkheid een bokkentocht te voltooien, 55 verschillende bokbieren te proeven en de brouwers te ontmoeten.

Het nieuwe Bokbier Weekend is een initiatief van Peter van der Arend, eigenaar van vier biercafés in Amsterdam. 'Omdat het Bokbier Festival er niet meer is heb ik de stoute schoenen aangetrokken.'

'Nu heb ik zeven café’s gevonden om samen met mijn zaken, het Bokbier Weekend te organiseren. Deze eerste editie van het Bokbier Weekend Amsterdam vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 oktober. Van der Arend: 'Geen festival dus op één locatie, maar door heel Amsterdam in elf biercafé’s.

Bokbier Weekend: Meet & Greet met brouwers

De elf Amsterdamse cafés die deelnemen aan het Bokbier Weekend zijn Proeflokaal Arendsnest, BeerTemple, Beer loves Food, Craft & Draft, Het Elfde Gebod, Gollem Raamsteeg, Gollem’s Proeflokaal, Gollem aan het Water, Gollem Craft Beers, Gollem de Pijp en Bierproeflokaal In De Wildeman.

bokbier, bockbier

In totaal kunnen bij deze cafés 55 bokbieren geproefd worden. Daarnaast zijn er op vrijdag en zaterdag meet & greets met de brouwers van het bier. In elk café een andere brouwer. Zondag kan er ook overal geproefd worden, maar is er ook een Amsterdamse Bokkentocht langs acht van de elf deelnemende cafés.  Deelnemers krijgen voor €29,75 8 Proefglaasjes bokbier (15cl) én een hapje in ieder café. Meer info op de Facebookpagina van het evenement.