Humberto Tan exposeert bij Merlet in Schoorl

Humberto Tan exposeert bij Merlet in Schoorl

Humberto Tan exposeert tot einde van dit jaar met 25 werken in Hotel-Restaurant Merlet in Schoorl. Chef Jonathan Zandbergen serveert een bijpassend Take Five menu tijdens de opening.

Humberto Tan zal bij Hotel-Restaurant Merlet  in totaal 25 werken tentoonstellen uit 5 landen met elk 5 zwart-wit foto’s. De expositie zal tot 30 december te zien zijn bij Merlet en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

Take Five is de naam die de tentoonstelling heeft meegekregen.

Take Five Humberto Tan

1 = voelen
2 = ruiken
3 = proeven
4= horen
5 = zien.

Chef Jonathan Zandbergen

Jonathan Zandbergen heeft zich laten inspireren door de fotografische werken van Humberto Tan. En terwijl Tan vertelt over de foto’s tijdens de opening, vertaalt Zandbergen zijn impressies in gerechten.

Tijdens de volledig verzorgde avond luisteren de genodigden naar speciaal geselecteerde muziek van Take 5 naar Disco tot en met Armin van Buuren. Na het diner zal Zandbergen zelf plaatsnemen achter de draaitafel.

De expositie wordt geopend op 11 oktober, net voor de Kunst10-daagse in Bergen. Tan heeft de foto’s geselecteerd samen met Roy Kahmann van de Kahmann Gallery in Amsterdam.

Humberto Tan: ‘Wat ik het liefst en het meest doe is reizen en kijken. Bij het kijken naar de foto's ontsnap ik even uit het dagelijkse leven en ontvlucht ik naar een moment dat stil staat.’ Voor Humberto Tan is de betekenis van Take 5 letterlijk: Pauzeren. Tijd nemen.

Nieuw interieur Merlet

In maart van dit jaar heropende het geheel vernieuwde restaurant van Merlet. Ook hier kwam een aantal kunstenaars aan te pas; in het restaurant zien gasten bijvoorbeeld een bijzonder bewegend zand-kunstwerk. Kunstenaar John Breed ontwierp de zaak samen met Carla en Martin van Bourgonje, de eigenaren van Merlet.