Alles kan dankzij moderne technologie

Alles kan dankzij moderne technologie

Niemand kijkt meer op van een levensgrote koe, een waterval of een metershoge boom in een restaurant of hotellobby. Het past helemaal in het horecadesign van nu. Voor onze jaarlijkse Design Special vroegen we aan een panel van internationale designers naar de trends op het gebied van horecainterieur.

In 2020 wordt het wat betreft horecadesign allemaal nog gekker en gewaagder. We zullen steeds vaker gedurfde, uitgesproken en bijzondere concepten zien. Moderne technologieën, zoals 3D-printing, maken het immers mogelijk om alles te bouwen wat je maar wilt. Vormen lijken vloeibaar. Abstracte rondingen, afgeronde randen en innovatieve sculpturen. Alles kan en mag. Dit geldt ook voor het kleurgebruik. De kleur doet er niet toe, zolang het maar past in het verhaal dat je wilt vertellen.

Ahmed Baglari van restaurant By Ami in Rotterdam zegt alles met kleur. Roze mayonaise, een gouden chai latte of een blauwe bloemkoolpuree, hij wordt enthousiast als hij weer een natuurlijke kleurstof of product vindt waarmee hij zijn borden kan omtoveren tot kleurrijke kunstwerken. De gerechten sluiten tot in detail aan op het interieur van zijn zaak. Rotterdam heeft nog veel meer mooie hotspots.

Ook zullen organische vormen en biophilic design vaker deel uitmaken van het interieur, voorspelt ons designers-panel. Dat wil zeggen ontwerpen waar de natuur in verweven is. Niet alleen door het gebruik van natuurlijke vormen, materialen en technieken, maar ook door grote planten en bomen in het interieur te laten groeien.

We laten in deze editie voorbeelden zien van circulair design, want het interieur van de toekomst zal steeds meer circulaire elementen bevatten. Je hoeft immers niet altijd gebruik te maken van nieuwe materialen als je van bestaande materialen ook iets gaafs kan ontwerpen. Alles kan op het gebied van interieur, zolang het maar duurzaam is.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.