LBG Hotels opent Mariënhage in Eindhoven

LBG Hotels opent Mariënhage in Eindhoven

Met de opening van Hotel Mariënhage in een klooster in het centrum van Eindhoven, staat de teller voor LBG Hotels van Rino Soeters op zeven. Mariënhage maakt deel uit van Domusdela, het complex van Dela dat gezamenlijk wordt geëxploiteerd met de uitvaartorganisatie, Hutten Catering en Muziekgebouw Eindhoven.

Hotel Mariënhage is gevestigd in monumentaal erfgoed van de kloosterorde van de Augustijnen, nabij het voormalig klooster Mariënhage waar het hotel naar vernoemd is. Het concept is geïnspireerd door het erfgoed, de religie en haar laatste bewoners, de Augustijnen.  General manager Henk Jan Burgers is zichtbaar trots. 'Ik heb nog nooit zo vaak het woord ‘bijzonder’ gebruikt.’

Gastvrijheid, Dutch Design en de verhalen van het klooster vormen het fundament van het hotel. Dat Dutch Design komt onder meer terug in museale lichtkunst van Studio Drift. Zo hangt boven de receptie een tientallen glazen lampen tellend kunstwerk dat een zwerm vogels voorstelt.

De kamers zijn beschikbaar in vijf unieke designs, met een knipoog naar en respect voor de religieuze historie. De illustraties en items in de kamers verwijzen naar het paradijs en ook naar de lichtstad, de industrie of de Witte Dame.

Op de bijna 4 meter hoge kamers een mix aan materialen, Auping bedden en design items zoals Moroso stoelen.

Domusdela

Boutique Hotel Mariënhage is onderdeel van Domusdela, een monumentaal complex met Brasserie Rita, meetings en event ruimtes, waarvan twee ceremoniehuizen De Kapel en De Paterskerk, met faciliteiten tot 2500 personen. LBG is verantwoordelijk voor die MICE ruimtes, de volledige f&b, inclusief hotelontbijt, is in handen van Hutten Catering.

LBG Hotels

Boutique Hotel Mariënhage is het nieuwste concept van LBG Hotels, een creatieve hotelgroep met unieke en award-winnende concepten in Maastricht, Amsterdam en nu tevens Eindhoven.

Tot LBG hotels behoren: Kaboom Hotel, Townhouse Designhotel Maastricht, Qbic Hotel WTC Amsterdam, Hotel St. Martenslane, Mabi City Centre Hotel en The Green Elephant Hostels.

Na de uitbreiding met Hotel Mariënhage komt het totaal op ruim 500 hotelkamers.  LBG eigenaar Rino Soeters heeft al laten doorschemeren de komende jaren verder te willen groeien, en dan vooral buiten Maastricht.