't Pakhuyzz in Schijndel van Paul van Waarden failliet

't Pakhuyzz in Schijndel van Paul van Waarden failliet

All-in tapasrestaurant 't Pakhuyzz in Schijndel is failliet verklaard. De deuren van het restaurant zijn gesloten. Twaalf medewerkers verliezen hun baan.

De zaak was eigendom van Paul van Waarden uit Oisterwijk. ‘t Pakhuyzz is door omstandigheden definitief gesloten, oprechte excuses voor het ongemak’, staat op de website van het restaurant in Schijndel te lezen.

’t Pakhuyzz bood haar gasten onbeperkt kleine hapjes aan voor 29,50 per persoon. Exclusief drankjes. Voor groepen groter dan 8 personen had Paul van Waarden ook een arrangement inclusief water, wijn, frisdrank en bier voor 49,50 euro per persoon.

’t Pakhuyzz (een BV) aan de Steeg 2 in Schijndel is failliet verklaard op 27 november 2019 door de Rechtbank Zeeland West Brabant, vestiging Breda. Curator is Hans Alberts. De deuren van ’t Pakhuyzz zijn sinds 24 november op slot.

Paul van Waarden failliet

De Belastingdienst had een executieverkoop gepland, begin december, maar deze ging vanwege het faillissement niet door. Een A4’tje op het pand meldt nog: ‘Executieverkoop, te koop aangeboden de complete bedrijfsinventaris van een restaurant.’

Curator: Bavaria en Sligro schuldeisers

De curator kan nog niet exact zeggen hoe hoog de schulden zijn, maar hij denkt aan ‘tonnen’, zo meldt het Brabants Dagblad. Onder de schuldeisers zitten ook bierbrouwer Bavaria en groothandel Sligro. Ook de vorige exploitant van het horecabedrijf had een lening vertrekt aan Van Waarden.

De voormalige sterchef Paul van Waarden kreeg al eerder te maken met faillissementen. In 2013 vroeg hij zelf faillissement aan voor At Sea in Scheveningen en Restaurant Paul van Waarden in Rijswijk . Met dit laatste restaurant had Van Waarden jarenlang een Michelinster. Deze kreeg hij in de gids van 2002. In 2012 raakte hij hem weer kwijt.

Twee bedrijven die hij in 2016 startte als mede-eigenaar in Oisterwijk, Seasons en de Dorpsherberg zijn ook gesloten.

Leestip:
>> Wat te doen als klant of opdrachtgever failliet gaat?