Hilton start met recyclen zeep voor goed doel

Hilton start met recyclen zeep voor goed doel

Hilton is gestart met het grootste zeeprecycling programma van Europa om zo de hoeveelheid afval te reduceren en tegelijkertijd minderbedeelden te ondersteunen.

Samen met Clean the World zullen Hilton hotels in Nederland en 16 andere Europese landen ervoor zorgen dat meer dan 130 ton (zeep-)afval jaarlijks niet meer op de vuilnishoop terechtkomt en waarmee 1,4 miljoen nieuwe zeepjes worden gemaakt voor mensen in nood. Deze uitbreiding van Hilton’s zeeprecycling programma is een belangrijke stap in het doel van Hilton om alle overgebleven stukken zeep te recyclen.

Wereldwijd worden er dagelijks 5 miljoen gebruikte stukken zeep weggegooid terwijl duizenden mensen sterven doordat ze geen toegang hebben tot hygiënische voorzieningen als schoon water en zeep. Clean the World probeert oplossingen aan te dragen voor beide problemen door overgebleven zeep te recyclen en nieuwe zeep te geven aan mensen die anders zonder zouden moeten.

200 hotels

Bijna 200 Hilton hotels uit Europa doen mee aan dit zeeprecycling initiatief en ondersteunen daarmee de Travel with Purpose 2030 Goals van Hilton. Deze doelen moeten de ecologische voetafdruk van Hilton halveren, waaronder specifieke doelen om geen zeep meer bij het vuilnis te zetten en de hoeveelheid afval met 50 procent te reduceren. Verder voorzien de doelen in het verdubbelen van de investeringen in sociale projecten.

Simon Vincent, executive vice president en president EMEA van Hilton zegt: 'Het is onze verantwoordelijkheid om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen en dat bestemmingen wereldwijd behouden worden voor toekomstige generaties. Deze uitbreiding van ons zeeprecycling programma helpt ons niet alleen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen, het levert ook een bijdrage aan het oplossen van de aanzienlijke hygiëne-epidemie waardoor dagelijks 3600 kinderen onder de vijf sterven door een gebrek aan zeep en schoon water.’

Hilton’s inspanningen om zeep te recyclen worden ondersteund door een nieuwe vestiging van Clean the World, dat vorig jaar haar deuren in Amsterdam opende. Vanaf 2020 zal deze vestiging de zeep recyclen die wordt aangeleverd door Europese Hilton hotels.

Werken aan hygiëne

'Door samen te werken met merken als Hilton kunnen we hygiëne bieden aan kinderen en families die dat hard nodig hebben’, zegt Shawn Seipler, oprichter en chief executive officer van Clean the World. 'We zijn erg blij onze bestaande relatie met Hilton uit te breiden in Europa. Het stelt ons in staat een belangrijke stap te zetten in onze strijd tegen ziekten die worden veroorzaakt door gebrekkige hygiëne.’

Deze nieuwe ontwikkeling is onderdeel van Hilton’s Europese recyclingprogramma dat reeds een decennium loopt en de grootste is in de hospitality industrie. Tot op heden heeft het bedrijf 11 miljoen nieuwe zeepjes gemaakt – genoeg om 2 miljard handen mee te wassen.

Om het doel te behalen en de hoeveelheid afval met 50 procent te reduceren voor 2030, heeft Hilton wereldwijd al haar plastic rietjes, cocktailprikkers en roerstaafjes in hotels in de ban gedaan. Om deze belofte verder kracht bij te zetten, gaat het bedrijf door met de switch van toiletartikelen voor eenmalig gebruik naar grootformaat zeep- en shampoodispensers, waarbij ernaar wordt gestreefd om tegen 2020 de meeste kamers ter wereld te hebben voorzien van deze dispensers.