Driesterrenrestaurant Schwarzwaldstube brandt tot de grond af

Driesterrenrestaurant Schwarzwaldstube brandt tot de grond af

Een van de beste restaurants van Duitsland, de sinds 1992 met drie Michelinsterren bekroonde Schwarzwaldstube, is geheel verwoest door een brand. 150 brandweerlieden hebben tevergeefs geprobeerd het pand, gelegen in het Zwarte Woud in deelstaat Baden-Württemberg, te redden.

Bij de brand in het restaurant, dat behoort tot een hotel in het dorp Baiersbronn, zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak is nog onbekend. De schade loopt volgens een woordvoerder van de brandweer in de miljoenen. Het vuur brak rond 03.00 uur uit in de keuken van het gebouw, de vlammen sloegen al uit het pand toen de brandweer arriveerde.

De Schwarzwaldstube is een van de tien restaurants in Duitsland die kon rekenen op de hoogste culinaire beoordeling van de Michelingids en daarnaast ook in de gids van Gault & Millau een waardering krijgt van 19,5 op de maximaal te behalen 20 punten.

Culinair mekka

Baiersbronn in Baden-Württemberg wordt gezien als een culinair mekka: het plaatsje met 14.000 inwoners telt in totaal acht Michelinsterren: twee restaurants hebben er drie, twee anderen één.

De Schwarzwaldstube was het oudste driesterrenrestaurant van Duitsland en had die kwalificatie sinds 1993. De Michelingids noemde de Franse keuken met een moderne twist van chef-kok Torsten Michel 'een waar instituut'.