European Hotels Private Collection gaat verder als Sircle Collection

European Hotels Private Collection gaat verder als Sircle Collection

De van oorsprong Nederlandse hotelgroep Europe Hotels Private Collection (EHPC) gaat vanaf vandaag verder onder de naam Sircle Collection. Onder de vlag van Sircle vallen de hotelmerken Sir Hotels, Max Brown en Park Centraal.

Met de nieuwe naam en de nieuwe merkidentiteit wil Sircle laten zien dat het van groeibriljant volwassen is geworden. In 2011 opende Park Hotel Amsterdam, dat vorig jaar na een forse verbouwing heropende als Park Centraal Amsterdam, als eerste hotel van de groep. Inmiddels bestaat Sircle, dat als EHPC werd opgericht door de Amsterdamse ondernemer Liran Wizman, uit 13 hotels verspreid over Europa.

Naast de drie eigen merken, voert Sircle ook het management van W Amsterdam en ontwikkelt het momenteel Edition Milaan.

De nieuwe naam en identiteit zijn ontwikkeld door de Londense Studio Frith.

‘We kondigen met trots onze nieuwe naam aan. Dit markeert het einde van een decennium en een nieuw begin. Onze hotels evolueren en de paraplu waar zij onder hangen verdiende een facelift’, zegt Wizman.

De afgelopen drie jaar heeft Sircle zes hotels geopend: Sir Joan op Ibiza, Sir Nikolai in Hamburg, Sir Adam in Amsterdam, Sir Victor in Barcelona, Max Brown 7th District in Wenen en Park Centraal in Amsterdam.

Later dit jaar opent Park Centraal Den Haag en in 2021 een Sir Hotel in Berlijn. Daarnaast wil de groep ook naar Lissabon en breidt het Nederlandse hoofdkantoor uit. ‘We kijken uit naar de nieuwe hotels, waarbij vooral Berlijn ons meest ambitieuze project tot nu toe wordt. Daarnaast bereiden we ons voor op verdere groei’, zegt ceo van Sircle Collection Bram van der Hoek.