Restaurant Lucas Rive 14 januari weer open

Restaurant Lucas Rive 14 januari weer open
Lucas Rive

Restaurant Lucas Rive in Hoorn gaat 14 januari 2020 weer open. De sterchef overleed op 25 december na een kort ziekbed.

‘We gaan verder met ons restaurant zoals Lucas dat had gewild. Lucas was een groot meester en heeft onze brigade dusdanig opgeleid dat zij verder kunnen op basis van zijn signatuur en culinaire denkwijze,’ schrijft echtgenoot Deborah op Facebook.

Restaurant Lucas Rive in Hoorn is nu nog gesloten vanwege de wintersluiting, maar vanaf dinsdag 14 januari is het sterrestaurant weer geopend volgens de reguliere openingstijden.

In hetzelfde bericht danken Deborah, dochter Rebecca en de brigade van het restaurant alle mensen voor hun ‘lieve en overweldigende steunbetuigingen voor en na het overlijden van onze man, vader, opa en chef. Uw warmte en betrokkenheid heeft veel voor ons betekent de afgelopen verdrietige periode.’

Lucas Rive

Lucas Rive mocht zich op zijn 27ste al een tweesterrenchef noemen. Zijn carrière leidde hem langs de grote chefs als Roger Souvereyns, John Sistermans, Constant Vonk en John Halvemaan tot hij in 1985 bij de Bokkedoorns belandde. In 2013 besliste Rive om samen zijn vrouw Deborah restaurant Lucas Rive te openen in Hoorn. Vijf maanden na de opening werd het restaurant bekroond met een Michelinster.

In december 2019 overleed de chef aan de gevolgen van kanker.