Kikuhiko Okura benoemd tot president en corporate advisor van Hotel Okura Company

Kikuhiko Okura benoemd tot president en corporate advisor van Hotel Okura Company

Kikuhiko Okura is benoemd tot President van zowel Okura Europe BV als van Hotel Okura Amsterdam en tot Corporate Advisor van Hotel Okura Company Ltd in Japan. De heer Okura werkt vanuit Hotel Okura Amsterdam.

Kikuhiko Okura (49) heeft uitgebreide internationale ervaring opgedaan in de financiële sector in zowel de Verenigde Staten als Japan. Voor zijn benoeming bij Hotel Okura Co., Ltd. bekleedde hij de functie van managing mirector bij Brown Brothers Harriman. Hij behaalde een mastergraad in business administration aan de Cornell University in New York en een bachelordiploma in rechten aan de Keio University in Tokio.

Vooruitlopend op de toekomstige pensionering van de heer Van Aelst, executive vice chairman van Hotel Okura Co., Ltd. en president en CEO van Okura Nikko Hotel Management Co., Ltd. Japan, zorgt de heer Okura er in nauwe samenwerking met de heer Van Aelst voor dat de Okura-groep blijft investeren in kennis in de internationale gastvrijheidssector, waarbij de kenmerkende integriteit, het hoogste serviceniveau en het gelauwerde gastronomische aanbod gewaarborgd worden. Vanuit zijn thuisbasis Amsterdam ziet hij toe op de verdere ontwikkeling van Okura Nikko Hotel Management met voornamelijk, maar niet gelimiteerd tot, Europese uitbreidingsmogelijkheden door managementcontracten of aandelenposities.

Rollen onveranderd

Michiel Roelfsema, general manager van Hotel Okura Amsterdam: 'Ik voel me bevoorrecht om de heer Okura te ondersteunen bij het verdiepen van zijn kennis van de operationele aspecten van de hotellerie. Zijn uitgebreide ervaring in de internationale financiële sector, gecombineerd met de Okura-familiegeschiedenis, biedt de hotelgroep een unieke kans om verder uit te breiden op wereldwijd niveau.' De rollen van het managementteam van Hotel Okura Amsterdam blijven onveranderd met de komst van de heer Kikuhiko Okura.

Hotel Okura Company Ltd.

Hotel Okura Co., Ltd., opgericht in 1958, opende zijn vlaggenschip Hotel Okura Tokyo in 1962 als een eersteklas hotel dat al snel wereldwijde bekendheid vergaarde. Het sloot zijn deuren in augustus 2015 voor een renovatie en heropende in september 2019 als The Okura Tokyo. De dochteronderneming Okura Nikko Hotel Management Co., Ltd. exploiteert 74 vestigingen, waarvan 49 in Japan, en omvat 23.207 gastenkamers (vanaf januari 2020) verdeeld in drie hotelgroepen: Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City.