Om ondernemers op weg te helpen, geeft Misset Horeca in het terrasdossier tips en inspiratie om goed voorbereid aan het nieuwe terrasseizoen te beginnen. En dat betekent vooral nadenken over wegwaaisla, routing en stopkracht.
Wat zet je dit jaar op de terraskaart? Maak je wel een aparte kaart, met typische hardlopers voor het terras? Wat hierop in ieder geval niet mag ontbreken zijn vegetarische en veganistische gerechten. Een vegetarische burger, vegetarische borrelhapjes of vegan bowls. Salades zijn altijd goed, maar dan wel zonder wegwaaisla, want de kaart moet windbestendig zijn.
Op de drankenkaart van 2020 staan ook alcoholvrije dranken. Mocktails, alcoholvrije wijnen en bieren en misschien een trendy (zelfgemaakte) kombucha. Bierspecialist Rick Kempen pleit voor laag-alcoholische bieren op de terraskaart.
Als het gaat over terras, dan gaat het ook over routing en indeling. Die moet efficiënt zijn voor de medewerkers en duidelijk voor de gast. Zorg voor zo kort mogelijke looplijnen en verbeter de knelpunten die vorig jaar voorkwamen tijdens de topdrukte op het terras.
Plaats het meubilair zo dat er optimaal zicht is op de passanten. Zien en gezien worden, dat is belangrijk op het terras. Het verhoogt de stopkracht. Creëer met verschillende stijlen een uitnodigende sfeer. Zet aan het eind van de middag vuurhaardjes neer bij de ingang, maar denk ook aan kussens, kleedjes en tafelaankleding.
Ook een goede voorbereiding op het seizoen is deelnemen aan de Misset Horeca Terras Bootcamp. Met sessies, workshops en interactie zorgt deze kick-offdag op 9 maart dat ondernemers en medewerkers worden klaargestoomd voor het nieuwe terrasseizoen.
Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.