Apollo Hotel Amsterdam renoveert kamers en opent vernieuwde Harbour Club

Apollo Hotel Amsterdam renoveert kamers en opent vernieuwde Harbour Club
Op Olympische Spelen van 1928 geïnspireerde kamerdesign Apollo Hotel Amsterdam.

Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel brengt de Olympische Spelen van 1928 terug naar Amsterdam door 174 kamers in een geheel nieuw jasje te steken in de sfeer van die Spelen. Alle 223 kamers en suites zijn nu volledig gerenoveerd. Ook is de vernieuwde Harbour Club Zuid in het hotel bijna klaar voor opening.

Apollo Hotel Amsterdam, een Rijksmonument, opende in 1928 als paviljoen voor de roeiwedstrijden van de Olympische Spelen in de stad dat jaar. In 2017 werden de lobby en restaurant al gerenoveerd en werden de eerste 49 kamers omgevormd tot designkamer.

Nu zijn de overige 174 kamers in een nieuw jasje gestoken, geïnspireerd op de Olympische Spelen die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het hotel. Het gehele kamerinterieur, inclusief de bedden, zijn vervangen en op de wanden prijkt een bijzonder ontwerp van de Olympische Spelen, inclusief een unieke set van spiegellijsten met afbeeldingen van de Olympische Zomerspelen 1928.

Willemijn Groothengel, General Manager Apollo Hotel Amsterdam: 'Ruim twee jaar na de renovatie in 2017 vonden we het tijd om goed de puntjes op de i te zetten. Door de centrale ligging is ons hotel een populaire uitvalsbasis voor internationale toeristen, zakelijke gasten en Amsterdammers. Met dit in ons achterhoofd, zorgen we ervoor dat de transformatie niet alleen een mooie toevoeging zal zijn voor onze hotelgasten, maar ook goed past in de karakteristieke Oud-Zuid-omgeving.’

Bodon maakt plaats voor Harbour Club Zuid

In december besloot het hotel vrij plotseling restaurant Bodon, dat als onderdeel van de renovatie in 2017 werd gerealiseerd, te sluiten om plaats te maken voor restaurant Harbour Club Zuid, dat in het hotel zit. Apollo en Harbour Club vormen een joint venuture.

Onder meer vanwege het ontbreken van een vergunning voor de huidige Harbour Club moet dat restaurant worden afgebroken om weer terras te worden. Op dit moment wordt op de plek waar tot eind 2019 Bodon zat, de nieuwe Harbour Club gebouwd die 18 februari open moet.

Tot die tijd blijft Harbour Club op de oude plek in bedrijf, waar het vijf jaar geleden opende. Later in het voorjaar opent het terras op die plek.

In de voormalige hotelbar is omgebouwd tot The Living Room by Bodon, een concept wat al bij de verbouwing in 2017 werd geïntroduceerd. Het design van The Living Room sluit door gebruik van leer en fluweel aan bij de designkamers.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.