Restaurant Week Thuis van start: drie gangen menu thuis

Restaurant Week Thuis van start: drie gangen menu thuis

Diningcity, de organisatie achter de Nationale Restaurant Week, is gestart met een speciale Restaurant Week Thuis editie. Op de website www.restaurantweekthuis.nl bieden tientallen toprestaurants een speciaal menu aan waarvan gasten thuis aan de eigen eettafel kunnen genieten.

Restaurant Week Thuis duurt in ieder geval tot 30 april 2020.

Veilig bezorgen

Als gevolg van de coronacrisis heeft de horeca in Nederland zwaar te leiden. Toch wilde Diningcity graag iets betekenen voor alle restaurateurs en ook voor de gasten die nu niet uit eten kunnen. Daarom bedachten zij de Restaurant Week Thuis; een 3-gangen menu voor de gast, bereid door zijn of haar favoriete restaurant in de buurt, online besteld en af te halen of te bezorgen door het restaurant.

Betalingen via tikkie

Bij de bestelling van het Restaurant Week Thuis menu kan de klant aangeven of hij het menu zelf wil ophalen of wil laten thuisbezorgen. De restaurant eigenaar stuurt daarna de klant een tikkie waarmee direct afgerekend kan worden. Bij de af te halen bestellingen kan de gast pinnen in het restaurant.

Fysieke Restaurant Week verplaatst

De voorjaarseditie van de fysieke Restaurant Week die 16 maart 2020 zou beginnen, gaat niet door, zo werd eerder al bekend gemaakt. Alle deelnemende restaurants zijn verplicht gesloten tot minimaal 6 april om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gemaakte reserveringen worden verplaatst naar een nieuwe datum. Deze nieuwe datum is nog niet bekend.