Van Iwaarden, Van Noortwijk en De Beer starten Food Court De Pijp

Van Iwaarden, Van Noortwijk en De Beer starten Food Court De Pijp

Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer van The Breda Group, starten deze week met Food Court De Pijp vanuit hun restaurant Maris Piper. De locatie biedt zowel take away als delivery voor verschillende foodconcepten. Zo verplaatsen de horecaondernemers tijdelijk Píta uit de Foodhallen naar deze locatie en beginnen zij hier de nieuwe concepten Maris Piper Frituur en The Noodle Shop.

Food Court De Pijp biedt een diversiteit aan eten, afkomstig van de concepten van The Breda Group.

Van een frietje - uit ossenwit- met mayo van Maris Pipper Frituur tot een culinair diner met beef wellington. Bestellingen kunnen geplaatst worden via een online app van Niql.io. Geïnteresseerden kunnen zelf de afhaaltijd bepalen of kiezen om de bestelling wilt laten leveren.

Het menu van Maris Piper heeft een aantal 'gangbare voorgerechten', zoals de artisjok van de barbecue, steak tartaar of een portie Joselito ham. De hoofdgerechten zijn om thuis op te warmen – asperges flamande, mals piepkuiken of gebarbecuede bloemkool. Bij elk hoofdgerecht is een bereidingsomschrijving toegevoegd.

Food Court De Pijp: van pita tot frikandel

Maris Piper Frituur biedt friet uit ossenwit en een ruime keuze uit sauzen. Naast het bekende frietje stoofvlees ook  kroketten van Holtkamp en de frikandel. De Chinese Dan Dan Noodles van de The Noodle Shop worden à la minute bereidt bij de foodkraam voor de deur van Maris Piper. Bij Píta kan gekozen worden uit een pita falafel, katsu chicken of köfteburger.

vlnr: Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden van The Breda Group
vlnr: Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden van The Breda Group

Rondom de hectische dagen vol onzekerheid heeft The Breda Group niet direct besloten met bezorgen of afhalen te beginnen. Johanneke van Iwaarden: 'Er werd door velen nog te onvoorzichtig omgegaan met de voorzorgsmaatregelen. Daarnaast kwam er elke minuut een ander nieuw bericht vanuit de overheid.

Het is een bewuste keuze geweest om eerst onze eigen situatie goed te beoordelen, voordat we zouden starten met een ‘nieuw’ project. Wij hebben nu het gevoel dat iedereen de maatregelen serieus neemt en we willen niet stil blijven staan in deze moeilijke periode. Bovendien hebben we gewoon zin om te doen waar we goed in zijn; lekker koken en creatieve concepten bedenken en uitrollen.'