Ikea houdt restaurants ook na 1 juni gesloten

Ikea houdt restaurants ook na 1 juni gesloten

IKEA houdt zijn restaurants en speelplaatsen Småland ook na 1 juni gesloten. Hoewel restaurants en cafés in Nederland dan onder bepaalde voorwaarden weer open mogen, wil de woonwinkelreus zich blijven richten op het 'doelgericht en functioneel winkelen.'

‘Als Ikea restaurants en speelplaatsen zou openen, dan is dat een uitnodiging voor een normaal, compleet dagje uit. Maar wij vinden dat die tijd nog niet is aangebroken’, zegt een woordvoerder van het woonwarenhuis. ‘We volgen de situatie op de voet, maar voorlopig houden we de restaurants in de winkels gesloten.’

Update: sinds 1 juli zijn twee restaurants geopend. Waar? Dat lees je hier.

Op 28 april heropenden de IKEA-winkels in Nederland. Het van huis uit Zweedse bedrijf nam toen de nodige veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ook vanaf 1 juni blijven die maatregelen van kracht. Zo is maar een beperkt aantal bezoekers welkom in de filialen en is winkelen toegestaan met maximaal twee mensen tegelijk.

Ikea restauran tAmsterdam

Gesloten op eigen initiatief

De IKEA-winkels sloten op eigen initiatief op 17 maart de deuren. Volgens de keten was dit de ‘beste en meest verantwoorde keuze’ om de gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten te verzekeren.

Ikea is niet de enige formule die op eigen gezag nog niet opent. Ook La Place blijft grotendeels dicht. 

30 procent bezoekers komt om te eten

Ikea heeft al eens laten vallen dat 30 procent van de mensen die Ikea bezoekt, dit enkel doet om er te eten. De warenhuizen staan bekend om de Zweedse gehaktballetjes en het goedkope ontbijtje.

Ikea deelt geen omzetcijfers per land, maar in 2017 trokken de restaurants wereldwijd 650 miljoen gasten en was de foodtak (restaurants en foodmarkt samen) goed voor €1,8 miljard. In de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken stond Ikea in de meest recente editie op positie 29 met haar horecaomzet.