Gemeente Utrecht biedt terrasondernemers nog meer mogelijkheden

Gemeente Utrecht biedt terrasondernemers nog meer mogelijkheden

Horecaondernemers in Utrecht met een terras krijgen van de gemeente nog meer mogelijkheden dit uit te breiden deze zomer. Eerder al mochten horecazaken met een terras een aanvraag doen meer oppervlak voor hun terras te gebruiken, nu krijgen ze ook de mogelijkheid satellietterrassen neer te zetten en daar ook een buitenbar op in te richten.

De gemeente Utrecht maakte eerder al bekend dat horecaondernemers in de stad een aanvraag konden doen om tijdelijk en onder voorwaarden het oppervlak waar ze hun terras op zetten, uit te breiden. Ruim 120 ondernemers in de gemeente maakten daar gebruik van, ongeveer de helft van die aanvragen werd goedgekeurd.

Nu komt de gemeenteraad horecaondernemers nog verder tegemoet. Tijdens een raadsvergadering is besloten dat ondernemers een aanvraag kunnen doen voor bijvoorbeeld een satellietterras en een mobiele bar, schrijft De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Zo’n satellietterras is een terras dat op een stuk grond ligt dat niet direct grenst aan het horecabedrijf. In de oude regelgeving was dit weliswaar ook mogelijk maar onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden worden nu tijdelijk versoepeld zodat er stoelen en tafels neergezet kunnen worden op bijvoorbeeld een stuk braakliggend terrein of grasveld.

Horecaondernemers kunnen ook een aanvraag indienen om bij zo’n satellietterras een mobiele bar te plaatsen. Hiermee kan worden voorkomen dat het personeel met een dienblad een weg over moet steken.

Opvallend is dat de regeling ook specifiek bedoeld is voor horecabedrijven die nu geen terras of een heel klein terras hebben. Zij zouden voorrang moeten krijgen, stelt de gemeente.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.