Petit Caron te klein voor corona-afstand; Alain Caron verhuist naar grotere ruimte

Petit Caron te klein voor corona-afstand; Alain Caron verhuist naar grotere ruimte

Chef Alain Caron houdt een van de restaurants van hem en zijn zonen, Petit Caron in Amsterdam, gesloten. Het kleine zaakje biedt nu letterlijk te weinig ruimte voor de gasten als ze 1,5 meter afstand moeten houden.


Alain Caron gaat niet bij de pakken neerzitten: hij maakt van Petit Caron tijdelijk Grand Caron. De chef heeft een grote ruimte geregeld op het Westergas terrein in Amsterdam. In het Machinegebouw krijgt Caron de beschikking over tachtig zitplaatsen binnen en een terras buiten.

Restaurant Grand Caron gaat maandag 15 juni open voor zowel lunch als diner. Petit Caron was alleen geopend voor borrel en diner, vanaf 16 uur.

Petit Caron is voor de familie letterlijk te klein om er op 1,5 meter afstand te openen. De chef communiceert op social media: ‘We hebben er door de COVID-19 regelgeving helaas voor gekozen om Petit Caron gesloten te houden. Maar met trots presenteren wij ons pop-up restaurant op de Westergas: Grand Caron!’

Bij Grand Caron worden simpele Franse klassiekers geserveerd, zoals kip van de rotissoir en Côte de boeuf. Charcuterie en oesters, zoals ze dat ook bij Petit Caron op het Gerard Douplein deden. ‘Binnen in de industrieel uitziende hal hebben we plek voor 80 personen. Op de twee terrassen zijn er 60 zitplaatsen. We hebben tafels met 1,5e meter ruimte tussen de gasten dus ook als je niet uit 1 huishouden komt kan je met een groep(je) komen eten.’

Kijk mee met chef Alain Caron op de nieuwe locatie

De nieuw locatie voor onze pup op grand Caron kijke maar en kom!

Geplaatst door Alain Caron op Dinsdag 9 juni 2020