Jan Smink opent in Giethoorn tweede restaurant

Jan Smink opent in Giethoorn tweede restaurant
(c) Rob Rotgers

Jan Smink opent 1 juli 2020 zijn nieuwe restaurant Bodelaeke 'inspired by Smink' in Giethoorn. De chef zocht een tweede plek om zijn gasten een plek te bieden omdat zijn huidige zaak in Wolvega, vanwege de corona-maatregelen, maar voor de helft gevuld kan worden.

Jan Smink: 'Vanwege de maatregelen die van kracht zijn, kan Restaurant Smink in Wolvega de helft van het aantal gasten ontvangen.

Daarom ben ik gaan zoeken naar een locatie mét terras, waar we meer gasten kunnen ontvangen en we ons personeel weer fulltime kunnen inzetten.

Ik kwam in contact met Fred en Babette Greter, de eigenaren van Bodelaeke en zo is het balletje gaan rollen.' Restaurant Smink werkte de afgelopen periode samen met Restaurant By Ús in Leeuwarden van Michiel en Lilian Slot.

Voor Bodelaeke in Giethoorn bundelen ze ook weer hun krachten. Zo heeft Chef-kok Mark Terpstra (van Restaurant Smink) de leiding over de keuken en is de dagelijkse leiding voor de bediening in handen van Hanno Schüller.

Koken in de stijl van Jan Smink

In een informele setting kunnen gasten volgens Smink rekenen op kwaliteit.

'Bodelaeke inspired by Smink zegt het al, hier koken wij met mooie producten in de Smink-stijl.' Tot acht personen is à la carte mogelijk. Daarboven is er een keuzemenu van 3 tot 5 gangen.

Bodelaeke by Smink beschikt over goede parkeergelegenheid en grenst aan Vakantiepark en waterresort Bodelaeke. Gasten kunnen daarnaast diverse arrangementen boeken voor op het water. Ook aanmeren met een boot behoort hier tot de mogelijkheden.

Het restaurant is zes dagen per week open. Gasten kunnen zowel binnen als buiten terecht voor koffie, lunch, borrel, diner en take-away. Ook wordt er bezorgd in de omgeving. Bodelaeke beschikt over een groot terras aan het water. Jan Smink: 'Vanwege de maatregelen is reserveren in het restaurant verplicht. Op dit moment zijn reserveringen mogelijk vanaf 1 juli t/m 31 augustus. Volgende periodes worden later vrijgegeven.'