Hotel Haarhuis opent rooftopbar met spectaculair toilet

Hotel Haarhuis opent rooftopbar met spectaculair toilet

Het Arnhemse hotel Haarhuis, onderdeel van EHM Group, heeft begin juni haar nieuwe rooftopbar Blou geopend. Onderdeel van die rooftopbar is een spectaculair toilet, wat bovenin een 18 meter hoge voormalige liftschaft zit en een glazen vloer heeft.

Onder de noemer ‘do you dare to drop your sh*t?’ daagt Hotel Haarhuis gasten van rooftopbar Blou uit ‘The Blou toilet experience’ te ervaren. De rooftopbar is begin juni geopend, en naast het uitzicht over het stationsgebied van Arnhem vormt het bijzondere toilet een van de eyecatchers.

Dat toilet – dat met gouden champagneflessen, een gouden waskom, zwarte toiletpot en blauwmarmeren wandtegels al een luxe uitstraling heeft – bevindt zich bovenin een voormalige liftschacht. De vloer is van glas, waardoor gasten 18 meter naar beneden kijken. In die schacht zin verschillende lichteffecten aangebracht.

Wedstrijd voor een naam

Een bijzonder toilet verdient een eigen naam, vindt de eigenaar van Hotel Haarhuis. Daarom is een wedstrijd uitgeschreven waarbij iedereen op de site van de rooftopbar van het hotel een suggestie voor een naam kan achterlaten. De bedenker van de winnende naam krijgt een champagnediner voor 10 personen.

‘In deze pittige, serieuze en soms wel chagrijnige tijden, is het soms ook wel leuk om een luchtig bericht de wereld in te sturen’, vindt Francesco Monaco, managing director van EHM Group.

Hotel Haarhuis bestond in 2018 precies 100 jaar. Aan het eind van dat jaar werd het bekende Arnhemse hotel overgenomen door EHM Group.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.