Cateraar Maison van den Boer ontslaat 140 medewerkers

Cateraar Maison van den Boer ontslaat 140 medewerkers

Cateraar Maison van den Boer snijdt flink in zijn personeelsbestand, nu het bedrijf door de coronacrisis nog maar een fractie van zijn normale omzet behaalt. In de afgelopen vier maanden kelderde de omzet bij het bedrijf met meer dan 90 procent.

Aan de ontslagen medewerkers van Maison van den Boer biedt het bedrijf een terugkeerregeling aan als de cateraar in de toekomst weer meer opdrachten krijgt.

Maison van den Boer ontslaat 140 vaste medewerkers. Daarnaast worden de tijdelijke contracten niet verlengd. Met de ondernemingsraad wordt overlegd over een sociaal plan.

In totaal is Maison van den Boer goed voor 225 voltijdbanen, waarvan 38 op basis van een tijdelijk contract. Dat de helft daarvan nu verdwijnt, is volgens de cateraar noodzakelijk om ‘het bedrijf een toekomst te geven’.

Naast grote cateraar is Maison van den Boer ook exploitant van een aantal restaurants, waaronder Le Cirque in het circustheater in Scheveningen, Museumbrasserie in Den Bosch en twee restaurants in Hamburg (Duitsland).

Omzet Maison van den Boer -90 procent

In de afgelopen vier maanden kelderde de omzet bij het bedrijf met meer dan 90 procent.

De ontslagen zullen naar verwachting in het najaar worden doorgevoerd. Voor medewerkers die hun baan verliezen, biedt Maison van den Boer wel een terugkeerregeling aan als de cateraar in de toekomst weer meer klussen krijgt.

Ontslagen Maison van den Boer

Maison van den Boer verzorgt voornamelijk de catering en de bediening op grote evenementen. Die gingen niet door vanwege alle maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Ook voor volgend jaar zijn de vooruitzichten somber, met een verwachte omzet die op 35 procent van de opbrengst van 2019 ligt. Naast het schrappen van banen, heeft het bedrijf ook een akkoord gesloten met schuldeisers om financieel meer lucht te krijgen.

FoodforCare verkocht

Om geld vrij te spelen voor reorganisatiekosten, wordt een onderdeel voor catering in ziekenhuizen verkocht. Deze onderneming, FoodforCare genaamd, is volgens Maison van den Boer winstgevend. Een deel van de opbrengst gaat ook naar het aanleggen van een buffer voor de cateraar.

Tweeduizend opdrachten

Maison van den Boer was Nederlands grootste partycateraar. Elk jaar verzorgde het bedrijf zo'n 2000 private, corporate en public events. Daarnaast verzorgde Maison - van oorsprong banketbakker - jaarrond de gastvrijheid op diverse vaste venues. Sinds 2001 is het bedrijf ook actief in Duitsland. Naast FoodforCare is ook Oseven een zusterbedrijf.

Maison van den Boer: niet de enige

Maison van den Boer is niet de eerste partij die ontslagen aankondigt vanwege de coronacrisis. Ook bij de hotelketens Hilton en Postillion zijn  stevige ontslagrondes gaande. De RAI in Amsterdam kondigde deze week ook een forse bezuinigingsronde aan, waarbij ook mensen hun baan verliezen.

Van alle trouwlocaties verwacht 52,8 procent het einde van het jaar niet te halen als er niets verandert. Onder cateraars geldt dat voor 60 procent. Dit blijkt uit onderzoek van trouwplatform ThePerfectWedding.nl.


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.