Finale Wijnvrouw van het Jaar bij Gastvrij Rotterdam Special

Finale Wijnvrouw van het Jaar bij Gastvrij Rotterdam Special

Gastvrij Rotterdam verbindt zich als sponsor en is host van de finale voor titel Wijnvrouw van het Jaar 2020 tijdens een speciale netwerkbijeenkomst van de Rotterdamse horecabeurs. Op dinsdag 22 september vindt deze finale van de tweede verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar plaats. Eén van de vier genomineerde wijnvrouwen mag zich daarna een jaar lang 'Wijnvrouw van het jaar 2020' noemen.

De nationale award Wijnvrouw van het Jaar gaat na het succes van 2019 zijn tweede jaar in. Na een bijzonder en bewogen jaar waarin vier wijnvrouwen zijn genomineerd, vindt de finale uitreiking plaats in Rotterdam Ahoy bij de Gastvrij Rotterdam Special.

De beurs in de oorspronkelijke vorm is vanwege het coronavirus een jaar uitgesteld. Het weerhoudt Gastvrij Rotterdam er niet van tijdens een speciale netwerkbijeenkomst op 22 september 2020 tóch een podium voor de verkiezing te bieden.

Afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw van het seizoen genomineerd.

Uit deze voorrondes kwamen vier vrouwen uit de Nederlandse wijnwereld naar voren. Kanshebbers voor de titel zijn Tjitske Brouwer, Magda van der Rijst, Anja Vondenhoff en Elise Moeskops.

Wijnvrouw van het Jaar 2020, Gastvrij Rotterdam

Vakjury en publieksstemmen

De genomineerden worden beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. De jury bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Janny van der Heijden, Heleen Boom en Birthe van Meegeren (Wijnvrouw van het Jaar 2019).

Naast het oordeel van de jury, geldt ook de stem van het publiek. Via de compleet vernieuwde website www.wijnvrouwvanhetjaar.nl is het mogelijk om te stemmen op een van de vier genomineerden.