IKEA heropent restaurants, gasten mogen er een half uur blijven

IKEA heropent restaurants, gasten mogen er een half uur blijven

Ikea heropent per 1 september bijna alle restaurants, maar gasten mogen niet langer dan een half uur in het restaurant blijven.

De speelplaatsen blijven in alle vestigingen gesloten. Het restaurant in Amsterdam blijft dicht 'vanwege de lokale ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus', zo laat het bedrijf weten.

Volgens een woordvoerster is een bezoek aan Ikea, ook al gaan de restaurants weer open, daarmee voorlopig 'geen dagje uit'. Het van huis uit Zweedse bedrijf vraagt klanten nog steeds doelgericht naar de winkel te komen.

Half uur in het restaurant

In de restaurants is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar zodat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Eters moeten een registratieformulier invullen voor eventueel contactonderzoek en mogen maximaal een half uur in het restaurant zijn. Ook zijn de openingstijden anders dan normaal en is er een aangepast aanbod.

Sinds 1 juli zijn de Ikea restaurants in Groningen en Zwolle al weer in bedrijf. Hengelo en Utrecht ontvangen sinds kort ook weer gasten en vanaf 1 september 2020 gaan alle locaties hun restaurant heropenen. In veel vestigingen was de bistro en/of de Swedish Food Market voor afhaal wel in bedrijf.
Ikea ontbijt

30 procent bezoekers komt om te eten

Ikea heeft al eens laten vallen dat 30 procent van de mensen die Ikea bezoekt, dit enkel doet om er te eten. De warenhuizen staan bekend om de Zweedse gehaktballetjes en het goedkope ontbijtje. Het ontbijtje staat voorlopig nog niet op het menu, de Zweedse gehaktballetjes zijn er sinds kort ook in een vegetarische variant op basis van erwteneiwit, haver, aardappel, ui en appel. Het doel van Ikea Nederland is om eind 2020 een kwart van het volledige aanbod van Ikea Food plantaardig te laten zijn.

Ikea deelt geen omzetcijfers per land, maar in 2017 trokken de restaurants wereldwijd 650 miljoen gasten en was de foodtak (restaurants en foodmarkt samen) goed voor €1,8 miljard. In de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken stond Ikea in de meest recente editie op positie 29 met haar horecaomzet.