Nieuw bij Novotel Schiphol: vergaderen in een kas

Nieuw bij Novotel Schiphol: vergaderen in een kas

Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent in november een bijzondere ontmoetingslocatie in de vorm van een kas. Wat voorheen een groene binnentuin van het was, die onderdak bood aan vele honingbijen, is straks een unieke, 260 vierkante meter grote multifunctionele evenementlocatie. De bijen hebben een nieuw thuis gekregen op het dak van het hotel.

De kas is ontworpen door architect Mulderblauw en dient, door het prettige binnenklimaat, als verlengstuk van de lobby van Novotel Schiphol. De ruimte is daarnaast geschikt voor vergaderingen, evenementen en informele bijeenkomsten.

Om te zorgen dat deze locatie voor elk soort evenement bruikbaar kan zijn, heeft Novotel Amsterdam Schiphol Airport geïnvesteerd in hoogwaardige audio- en videomogelijkheden. Zo beschikt de kas over een ledwall van bijna 15 m2 en een Fohn speakersysteem met een vermogen van 1000W.

General manager van Novotel Schiphol, Floris Licht, is enthousiast over het nieuwe concept: ‘We hebben een mix van enthousiaste en creatieve professionals in huis. In mijn opzicht is dit, in combinatie met zo’n innovatieve en inspirerende locatie, de beste formule om uitstekende evenementen te organiseren.’

Om de kas te realiseren is de voormalige binnentuin van het hotel overkapt. In die tuin huisden enkele bijenvolken van elk tienduizenden diertjes. De honing van die bijen werd gebruikt in het hotel: onder meer voor het ontbijtbuffet en in het huisbier Honeybee-r dat is gebrouwen met honing.

Duurzaamheid voorop bij Novotel Schiphol

Het hotel wil graag haar groene karakter benadrukken. Dat komt niet alleen terug in de uitstraling, maar ook in de keuken van restaurant The B House van Novotel Schiphol. Daar worden bijzondere producten geserveerd als het eigen gebrouwen honingbier of een circulaire vegetarische oesterzwam-bitterbal.