Vier Amsterdamse hotels in Noord-Europese top-10 Condé Nast Traveler

Vier Amsterdamse hotels in Noord-Europese top-10 Condé Nast Traveler

Amsterdamse hotels doen het wederom goed op de lijsten van Condé Nast Traveler. Pulitzer prolongeerde eerder al de plek op de prestigieuze Gold List en nu de Readers' Choice Awards 2020 worden, uitgedeeld staan vier hotels in Amsterdam in de Top-10 van Noord-Europa. The Dylan zelfs op plek drie.

In de top 25 van de beste hotels in Noord-Europa volgens de gebruikers van Condé Nast Traveler staan in totaal 9 Nederlandse hotels, allemaal in Amsterdam.

3. The Dylan

4. KimptonDe Witt

6. NH Collection Grand HotelKrasnapolsky

7. Conservatorium Hotel

11. Sofitel Legend The Grand

15. NH Collection BarbizonPalace

22. Pulitzer Amsterdam

24. Andaz Amsterdam Prinsengracht

25. Hotel Okura

Hiermee bevestigd de stad haar imago als populaire bestemming. Het onderzoek werd gedaan onder 715.000 leden van de Condé Nast community, aan het begin van de corona-pandemie.

Met de derde plek in de Top-25 van Condé Nast Traveler Noord-Europa voor The Dylan, is dit hotel ook meteen verkozen tot beste hotel van Nederland. ‘We zijn ontzettend trots om als boutique hotel erkend te worden als een top-3 hotel in Noord-Europa, en als het beste hotel van Nederland’, aldus René Bornmann, general manager van The Dylan Amsterdam.

'Wat de Readers' Choice Awards zo ontzettend waardevol maakt is dat deze door reizigers wordt gekozen', vult Emmy Stoel aan, general manager van Sofitel Legend The Grand (nummer 11 van Noord-Europa). 'Hoewel het altijd een eer is om op deze lijst te staan is het dit jaar erg bijzonder: deze editie heeft de lezer een keuze moeten maken, terwijl er amper gereisd kon worden. Het is voor ons fantastisch om te zien dat de men terugvalt op hotels waar een herinnering ligt of waar men zich mee verbonden voelt. Hotels die het wachten waard zijn, voor wanneer er weer gereisd kan worden. Wij zien deze erkenning dan ook als belofte voor wat er komen gaat en kijken er naar uit om gasten van over de hele wereld weer te mogen verwelkomen.'

Pulitzer prolongeerde in december 2019 al haar plek op de Gold List, een prestigieuze lijst met daarop de favoriete hotels, resorts en cruiseschips ter wereld, gekozen door redacteuren van het magazine.