Aquafox: 'Spoelwater doodt 99,99% van het coronavirus'

Sinds de uitbraak van corona is er veel discussie geweest over de potentiële besmetting door het gebruik van bierglazen. Het Nederlandse bedrijf AquaFox heeft daarom het laboratorium Eurofins ingeschakeld, om te onderzoeken of hun spoelwater geschikt is om bierglazen coronaproof te reinigen.
Delen:

Het resultaat van dit onderzoek is dat 99,99% van het coronavirus binnen 15 seconden wordt gedood.  Zeep is een uitstekende manier om het virus onschadelijk te maken. Ook voor het reinigen van bierglazen moet zeep de oplossing zijn. Aan het begin van de coronacrisis is er veel te doen geweest over glazen spoelen in coronatijd. Het RIVM schreef in haar advies dat bierglazen veilig gereinigd worden in een spoelbak, mits er voldoende zeep in het spoelwater aanwezig is.

Virus onschadelijk gemaakt

Spoelwater in de horeca

In de horeca maken veel zaken gebruik van het Aquafox-systeem dat automatisch water en zeep doseert in de spoelbak. Met dit systeem is altijd de juiste hoeveelheid zeep aanwezig in de spoelbak, maar is dit voldoende om de virusdeeltjes onschadelijk te maken? Om deze vraag te beantwoorden heeft het bedrijf het spoelwater laten onderzoeken.

Er is een monster genomen van het spoelwater, bestaande uit water en zeep, waaraan het coronavirus is toegevoegd. Na 15 seconden is gemeten hoeveel van de virusdeeltjes onschadelijk zijn gemaakt. Uit de test blijkt dat 99,99% van het virus onschadelijk is gemaakt.