Restaurant Savage scoort met 'wilde' oliebollen voor afhaal

Restaurant Savage scoort met 'wilde' oliebollen voor afhaal

Robert Poel van Voltaire - het sterrestaurant op Parc Broekhuizen - opende precies een jaar geleden samen met twee goede vrienden Patrick Elzinga en Sander Hodenius, restaurant Savage in Harderwijk. 'We zijn jong en ondernemend en besloten daarom nu wat geks te doen tijdens de lockdown. Iedereen biedt maaltijdbezorging, dus wij wilden wat anders: het werden culinaire oliebollen voor afhaal.'

Afgelopen zaterdag werd het idee in de praktijk gebracht. Robert Poel: 'En dat liep veel beter dan verwacht. We hebben 800 bollen verkocht. Onze keuken was ontploft, maar het was wel zo'n succes dat mensen bij ons de keuken inliepen om te vragen of we nog meer bollen hadden.' Aanstaande zaterdag tuigen de jonge ondernemers van Savage daarom opnieuw hun marktkraam op en dat willen ze blijven doen tot en met oudjaarsdag.

Oliebol met curry en duindoornbes

Naast de traditionele oliebol, hebben ze een oliebol met gele curry en duindoornbes op de kaart staan, een bol met gele room, pistache en steranijs, een bol met witte chocolade en gezouten karamel en een oliebol Dame blanche. De traditionele bol verkopen ze voor 1 euro. De 'wilde bollen' gaan voor 2 euro over de toonbank. Poel: 'We willen straks ook nog gaan uitpakken met een culinair neusje van de zalm. Een bal van 7 euro met onder meer ganzenlever.' De komende weken gaat het team zich nog verder buigen over bijzondere oliebolrecepten. 'We denken ook nog aan een variant met rode biet.'

Bewogen jaar

Poel vertelt het lachend. 'We maken er het beste van, maar dit was natuurlijk een enorm bewogen jaar sinds de opening. De drie ondernemers openden hun restaurant met als doel lekker eten toegankelijk maken, zonder dat eten in een hokje te plaatsen. 'Wij vinden het juist fantastisch dat we waar dan ook ter wereld inspiratie op kunnen doen voor ons restaurant. Goed eten kent geen grenzen.’ Hij vervolgt: ‘Savage is ontstaan uit de liefde voor eten en reizen en wij laten gasten daar graag van meegenieten.’

Poel staat in de keuken van sterrestaurant Voltaire in Parc Broekhuizen, maar is nauw betrokken bij onder meer het samenstellen van de menukaart van Savage. Alle drie zijn voor een gelijk deel eigenaar van het bedrijf.