Horecapersoneel aan de slag in distributiecentra Rensa

Horecapersoneel aan de slag in distributiecentra Rensa

Rensa Family Company, met twee centrale distributiecentra in Didam en Doetinchem, versterkt de organisatie tijdelijk met horecapersoneel van lokale horecabedrijven uit de Achterhoek.

Daarmee voorziet het bedrijf in de tijdelijke vraag naar extra arbeidskrachten en steunt daarmee tegelijkertijd lokale horecabedrijven die in zwaar weer verkeren door de sluiting als gevolg van de maatregelen rondom het corona-virus. De extra arbeidskrachten worden ingezet op de kantoren en in de distributiecentra in Didam en Doetinchem.

‘Niet alleen noodzakelijk, ook heel bijzonder’

'We hebben in het voorjaar alle zaken tijdelijk moeten sluiten als gevolg van de coronamaatregelen. We hebben toen alle mogelijke klussen binnen en buiten uitgevoerd', zegt Juul Gesthuizen, bedrijfsleider van het bedrijf achter de horecazaken Plok, Jan & Jan en Steak’m in de regio Didam. 'Wij zijn vooral actief in de feesten-en evenementenbranche en merken, nu de horeca opnieuw noodgedwongen heeft moeten sluiten, dat het met 35 fulltime en 70 parttime werknemers steeds lastiger wordt om een gezond toekomstperspectief te behouden. Dan moet je creatief zijn.'

'Na een gesprek met Rensa bleek al snel de mogelijkheid op een samenwerking. Rensa zit nu in het hoogseizoen en beleeft topdrukte, wij hebben personeel dat graag de schouders eronder zet, maar dat bij ons nu even niet kan. Zo was één en één twee; binnen een paar dagen konden we aan de slag. Niet alleen noodzakelijk en heel welkom, maar ook fijn en bijzonder dat je zo snel met elkaar kunt samenwerken', aldus Gesthuizen.

‘Veerkracht is bewonderingswaardig’

De samenwerking is ook voor Job Schouten, directeur logistiek bij Rensa, een bijzondere. 'Het zijn extreme omstandigheden voor iedereen. Het is niet alleen fijn dat Rensa zo een steentje kan bijdragen. Ik vind het bovenal fantastisch dat onze tijdelijke collega’s op vrijwillige basis besloten hebben deze samenwerking aan te gaan en er het beste van maken. Het is bewonderingswaardig hoe veerkrachtig men is en denkt in mogelijkheden om met deze vreemde situatie om te gaan. De samenwerking is snel en in goed vertrouwen ontstaan en blijkt nu ook op de werkvloer een succes.'

De samenwerking is, afhankelijk van de omstandigheden, in elk geval tot half december van kracht. Ook een aantal andere lokale ondernemers in de Liemers en Achterhoek zijn een samenwerking met het familiebedrijf van Gesthuizen aangegaan.