Arturo Dalhuisen en team Daalder koken in citizenM Amsterdam

Arturo Dalhuisen en team Daalder koken in citizenM Amsterdam

Na een kitchen takeover in Daalder en pop-up restaurant Bellezza, neemt Arturo Dalhuisen nu tijdelijk de keuken over in hotel citizenM Amsterdam Amstel. Hij wordt daar bijgestaan door het team van Daalder. Het hotel heeft een speciaal arrangement rond Dalhuisen opgezet, met een zesgangendiner en overnachting.

Arturo Dalhuisen kookt in ieder geval de rest van november in hotel citizenM Amsterdam Amstel. Hij wordt ondersteund door het team van restaurant Daalder van Dennis Huwaë, dat als gevolg van de lockdown gesloten is. Dalhuisen kookt vijf avonden per week een zesgangendiner voor hotelgasten. Die gasten kunnen al vanaf 16.00 uur aan tafel, zodat het diner met bijpassende wijnen kan worden afgerond voordat om 20.00 uur de glazen en flessen van tafel moeten.

Het Kitchen Takeover arrangement is voorlopig tot en met 29 november beschikbaar, maar wordt eventueel verlengd, zegt citizenM. Gasten betalen 159 euro (één persoon) of 239 euro (twee personen) voor het zesgangendiner, overnachting en ontbijt.

Sinds Arturo Dalhuisen in 2019 vertrok bij The White Room*, leidt hij een wat zwervend bestaan: hij kookte een tijdje in Kasteel Heemstede, nam in de zomer twee weken de keuken van Daalder in Amsterdam over en aansluitend kookte hij in pop-up restaurant Bellezza. Ook daar kwam hij via Daalder-eigenaar Dennis Huwaë terecht. En nu staat hij de komende weken zij aan zij met de brigade van Daalder in de keuken van citizenM Amsterdam Amstel.