De Vergulden Èrpel heeft weer nieuwe eigenaren

De Vergulden Èrpel heeft weer nieuwe eigenaren
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

Cafetaria De Vergulden Èrpel in Waalwijk heeft nieuwe eigenaren. Christina Xiang en Ming Chen, die de cafetaria in 2018 overnamen van Wilma en Leon Leijtens, hebben de zaak na een jaar weer verkocht.

De afstand tussen hun woonplaats en Waalwijk is de reden dat de ondernemers afscheid hebben genomen van De Vergulden Èrpel, zegt Christina Xiang. ‘Wij wonen in Maurik, en dat blijkt te ver. Onze kinderen gaan daar naar school, en willen niet verhuizen. De Vergulden Èrpel is een drukke cafetaria en we moeten daar eigenlijk allebei aanwezig zijn. Het bleek toch dat we dat niet kunnen combineren.

Begrip in de branche

Christina Xiang en Ming Chen namen De Vergulden Èrpel in augustus 2018 officieel over van Wilma en Leon Leijtens, die de cafetaria hebben opgericht en 31 jaar hebben gerund. De voormalige ondernemers waren met De Vergulden Èrpel een begrip in de cafetariabranche. In 2010 werd De Vergulden Èrpel nummer 1 in de Cafetaria Top 100. De cafetaria is sinds september in handen van Jack Ying en Jasper Zhang.

Cafetaria in Werkhoven

Christina Xiang en Ming Chen nemen in januari 2020 een cafetaria over in hun eigen regio: Eethuis Aan ’t Zand in Werkhoven van Kees en Trees Oudshoorn, die met pensioen gaan. De cafetaria staat vooral bekend om de verse friet en lokale producten. De zaak sluit op 15 december heropent op 2 januari met de nieuwe eigenaren, die de cafetaria in februari willen verbouwen.