De Gelato Festival Challenge Pro vindt plaats tijdens de Horecava 2020, op dinsdag 14 januari. Daarin gaat ijsmachineproducent Carpigiani Ambachtelijk Benelux op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens. De 27 jarige Beerens van ijssalon Pavarotti Dolce (Leidschendam) veroverde eerder dit jaar de titel in Dordrecht, met zijn creatie ‘Guilty Pleasure’.
Wedstrijd voor studenten
Op 16 januari vindt voor het eerst in Nederland het Gelato Festival Junior plaats, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Hiervoor nodigt Carpigiani studenten van alle bakkers- en patisserieopleidingen uit.
Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40 procent), creativiteit (20 procent), structuur (20 procent) en presentatie (20 procent).
Europees kampioenschap in Bologna
De nummers 1 en 2 van de Challenge Pro mogen volgend jaar meedoen aan het Europese kampioenschap in Bologna, dat om de drie jaar plaatsvindt. Ze sluiten zich aan bij de Nederlandse nummers 1 en 2 van de afgelopen twee jaar, waarmee Nederland door zes ijsbereiders is vertegenwoordigd.
Via Bologna gaat de weg, bij goed resultaat, naar de World Masters (locatie nog niet bekend). Die vindt plaats in 2021 en wordt georganiseerd door Gelato University Carpigiani en Sigep Italian Exhibition Group.
Deelnemers aan het Nederlandse kampioenschap gaan de strijd aan in hal 9 van de Horecava, op dinsdag 14 en donderdag 16 januari. De aftrap is rond 11.00 uur, de prijsuitreiking tussen 17.00 en 18.00 uur. De prijs voor de juniors moet nog worden bepaald.