Royal Patat in Shanghai draait inmiddels op volle toeren

Royal Patat in Shanghai draait inmiddels op volle toeren
Royal Patat in Shanghai, juli 2019.

Het Nederlandse ambachtelijke frietconcept Royal Patat is inmiddels een maand open in Shanghai en draait op volle toeren. 'Op slechte dagen verwerken we 250 bonnetjes.'

Royal Patat is een concept van de Amsterdamse ondernemer Edwin den Hartog en frietspecialist Ruben de Hoog. Vier weken geleden opende ze hun kleine ambachtelijke afhaalzaak in Shanghai, in een smalle steeg vlakbij een groot metrostation waar dagelijks tienduizenden mensen doorheen lopen.

450 bonnetjes

‘Het loopt heel goed’, laat Edwin den Hartog weten. ‘Er staan rijen mensen, soms wel 20 tot 30 mensen. Er is de hele dag door beloop, hoewel het tussen 14.00 en 16.00 uur wat rustiger is.’

Den Hartog is blij met het volume tot nu toe. ‘Op een slechte dag verwerken we 250 bonnetjes. Op goede dagen zijn dat er 450. En sommigen bestellen twee of drie friet tegelijk. We zijn nu vier weken open, en één weekend was heel erg goed. Nu is het 35 tot 40 graden en vochtig, dat is wat minder.’

Over exposure in China kan de ondernemer niet klagen. ‘Er is een social media influencer geweest die een filmpje heeft gemaakt dat in een paar uur tijd 30 duizend keer is geliked.’

Royal Patat Shanghai

Over Royal Patat

Edwin Den Hartog is directeur van Loopper.com, een bedrijf dat is gespecialiseerd in relatiegeschenken en veel in China produceert. Zodoende zag hij veel potentie voor Nederlandse friet in dat land, met name in Shanghai.

In zijn zoektocht naar een partner met ervaring in de frituurbranche, kwam Den Hartog uit bij Ruben de Hoog, een scheikundestudent die als bijbaantje bij Frietsteeg in Amsterdam werkte. De Hoog is momenteel in Shanghai om de dagelijkse werkzaamheden te begeleiden.

Royal Patat

Het team van Royal Patat in Shanghai, met helemaal rechts Edwin den Hartog en in het midden Ruben de Hoog.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.