Diego’s is een restaurant in het middensegment voor consumenten die op zoek zijn naar de snellere hap. De zaak biedt de snelheid van fastfood, maar niet de omgeving. Het restaurant is naar eigen zeggen ‘één groot kunstwerk waarin je bij ieder bezoek weer iets nieuws ontdekt’.
De hamburgers, met vlees van slagerij De Jong en Vader uit Strijen, kosten rond de tien euro. Diego Buik gebruikt daarnaast brioche buns van bakker Edwin Klaasen.
Gasten bestellen bij Diego’s aan de counter in het midden van de zaak, en krijgen de bestelling vervolgens mee in een papieren zak. De zaak heeft een vloeroppervlak van 105 vierkante meter en biedt 40 zitplaatsen.
Diego’s opent op zaterdag 2 februari om 16.00 uur. De eerste vijftig bezoekers ontvangen een gratis hamburger.
Hamburgerkoning
Diego Buik staat bekend als de hamburgerkoning. Hij won in 2015 de prijs voor ‘Beste burger van Rotterdam’ en schreef in 2017 het record ‘Duurste hamburger te wereld’ op zijn naam. Hij opende verschillende pop-ups in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en was chef-kok van restaurant South of Houston in Den Haag.