Par Hasard opent in Almere Stad

Par Hasard opent in Almere Stad
Foto: Ton Kastermans

Par Hasard heeft deze week in Almere Stad de deuren geopend van de vierde vestiging van Nederland. Het is de eerste franchiselocatie van het bourgondische friterieconcept.

Richard van Deijk is de franchisenemer van in Almere. ‘Hij is een horecatijger in hart en nieren en heeft alle facetten van de horeca doorlopen, van bedrijfscatering, luxe restaurants, hotellerie, eetcafés en vanaf 2014 als chef bij Par Hasard. Bij Par Hasard heeft hij zich drie jaar lang als eigenaar gedragen, met een groot hart voor de zaak. Richard is nu toe aan zijn volgende uitdaging’, aldus eigenaar Xander Hasaart.

Par Hasard

Foto: Ton Kastermans

Frietkot en eetcafé

Sinds de opening in 2014 brengt Hasaart de charme van de traditionele Belgische frituur naar Nederlandse steden. Par Hasard combineert de to-go frituur van de frietkot met een eetcafé. De friet is inmiddels drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Naast huisgemaakte frieten met zelf gemaakte sauzen en frikandellen, zijn er tevens klassiekers als fish & chips, zuurvlees en Hollandse biefstuk te bestellen.

Par Hasard

Foto: Ton Kastermans

Ambitieuze groei

Maastrichtenaar Xander Hasaart opende drie zaken – in Amsterdam Zuid, Amsterdam West en op de pier in Scheveningen – en heeft een ambitieuze groei voor ogen. ‘We willen van Par Hasard een begrip maken in Nederland’, zegt Hasaart. ‘Iedere Par Hasard-vestiging verdient een eigenaar. Iemand die de zaak een bekend gezicht geeft en die de gast de aandacht geeft die hij verdient. Franchise was een logische stap.’

Par Hasard

Richard van Deijk (links) en Xander Hasaart. Foto: Ton Kastermans

Interieurdesign

Iedere zaak heeft een eigen karakter, maar kenmerkt zich door de bourgondische gezelligheid. Voor het interieurdesign ging Hasaart een samenwerking aan met mede-Maastrichtenaren AMA Architecten en kunstenaar Guy Olivier, die bekend staan om hun excentrieke weergaves van bourgondische taferelen.

Samen ontwikkelden de Limburgers interieurconcept met een knusse friterie die doorloopt in een sfeervol café met een prominente bar. Dezelfde bourgondische sfeer is ook aanwezig in Par Hasard in Almere Stad.

Par Hasard ontwikkelde met wijnhuis Collovray & Terrier eigen huiswijnen. Daarnaast schenkt het café verschillende bieren en champagne bij de friet.

Par Hasard

Foto: Ton Kastermans