Directeur Nederlands Frituurcentrum: 'Werk juist nu aan behalen keurmerken'

Directeur Nederlands Frituurcentrum: 'Werk juist nu aan behalen keurmerken'

'Het is juist in deze tijd belangrijk om te werken aan het behalen van keurmerken.' Directeur Frans van Rooij van het Nederlands Frituurcentrum stelt dat ondernemers de lockdwon moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat ze straks sterker uit de coronacrisis komen.

Volgens de directeur van het Nederlands Frituurcentrum ‘hoor je het overal om je heen van kenners van de branche’. ‘Als het binnen jouw financiële mogelijkheden ligt, moet je juist in deze tijd aan de slag gaan met het versterken van je bedrijf. Niet zozeer om te veranderen, maar om te verbeteren.’

Producten uit eigen keuken

Van Rooij doet zijn oproep op Frituurwereld, een website van het Nederlands Frituurcentrum. Hij wijst specifieke op Goed gefrituurd en Met goud bekroond. Het eerste keurmerk is een bevestiging voor goed vakmanschap, veiligheid en hygiëne, en verantwoordelijkheid. Met goud bekroond is een oorkonde voor producten uit eigen keuken.

Competitie

Het zijn manieren om je te onderscheiden in een markt die steeds competitiever wordt, aldus de directeur. Bovendien zijn ze een garantie voor vermelding in de Nationale Smulgids, de consumentengids met daarin frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.