IJscentrum Vlaardingen start in april met eendaagse trainingen

IJscentrum Vlaardingen start in april met eendaagse trainingen
Foto: Koos Groenewold

Goed en slecht nieuws van het IJscentrum in Vlaardingen. In april starten eendaagse trainingen die gaan over één specifiek onderwerp en wordt begonnen met de cursus IJsbereider. Voor die tijd zijn er geen activiteiten, omdat de deuren tot en met 31 maart gesloten blijven.

‘We geven gehoor aan het verzoek van het kabinet om de reisbewegingen tot en met maart zoveel mogelijk te beperken’, geeft manager Hidde den Brabander aan. Volgens hem is het niet verantwoord om mensen vanuit het hele land en soms zelfs België naar Vlaardingen te laten komen om vervolgens vrij dicht op elkaar in een praktijkruimte te gaan werken.

Cursussen vegan ijs en suikerreductie

Tijdens de eendaagse cursussen worden deelnemers bijgespijkerd over één specifiek onderwerp. Dat kan zijn op het gebied van trends, maar ook cursussen die gaan over grondstoffen en technieken zijn in de maak.

Op dit moment staan Vegan ijs, Suikerreductie en Smaak vanuit de basis op de agenda. Binnenkort worden daar Cacao & Chocolade-ijs en Bindmiddelen & emulgatoren aan toegevoegd. Beide eendaagse cursussen moeten in mei gaan plaatsvinden.

IJsbereider

Om de kans op herhaling van de afgelopen periode te beperken, zijn nagenoeg alle meerdaagse cursussen opgeschort tot het einde van de zomer. Voor de cursus IJsbereiding is een uitzondering gemaakt.

Vanwege het aantal aanmeldingen dat binnenkomt, is het volgens Den Brabander onmogelijk om deze cursus nog langer uit te stellen. ‘Dan zouden we echt deelnemers moeten teleurstellen. Ondernemers die misschien wel dit jaar willen beginnen met ijsverkoop en op de juiste manier willen starten: met een gecertificeerd diploma.’

De Brabander belooft alle gevorderde ijsbereiders: ‘Dit najaar gaan we knallen met onze gespecialiseerde cursussen.’