Thom Groenendal nieuwe eigenaar Mats in Egmond

Thom Groenendal nieuwe eigenaar Mats in Egmond

Thom Groenendal, nu nog F&B manager bij Blooming in Bergen verlaat het bedrijf na 8 jaar. Hij kiest voor het zelfstandig ondernemerschap.

‘Het is een spannende en onzekere tijd maar soms moet je naar je gevoel luisteren en gewoon doen,’ zegt Thom Groenendal over zijn stap van loondienst naar ondernemer. Hij neemt met ingang van 1 april Mats aan het Pompplein in het centrum van Egmond aan Zee over.

De nieuwe naam en het concept

Hij doopt de zaak om tot Brass Kaatje. ‘Ik heb goed gekeken wat de horeca-collega’s doen in Egmond. Kaatje wordt een brasserie met zeetong, steak tartare en zwezerik op de kaart. Maar ook een saté en een hamburger zullen niet ontbreken,’ zegt Groenendal.

Groot terras

Binnen telt de zaak 60 couverts, buiten 50. ‘Egmond is een badplaats waar jaarlijks 1,5 miljoen Duitsers komen. Dat is een enorme markt die ik wil bedienen met herkenbare gerechten. Maar dan wel met een eigen stijl. Ik heb in de afgelopen acht jaar bij de Blooming Groep hierover enorm veel geleerd. Zowel bij het hotel van de groep, bij het strandpaviljoen en bij de eventlocatie. Eigenlijk was ik daar al ondernemer in een onderneming.’

Thom Groenendal
Thom Groenendal

Groenedal huurt het pand, het team van Mats is niet betrokken bij de overname. ‘De oude eigenaar heeft ook de zaak ernaast en hij wilde al een tijdje van Mats af. Heel 2020 is de zaak niet open geweest; ik heb de exploitatie voor een mooie prijs kunnen kopen.’

Ingrijpend verbouwen gaat de kersverse ondernemer niet. ‘De look and feel pas ik wel aan. Maar verder geen gekke dingen. Likje verf. Kleine upgrade van de keuken. Ik ga er geen tonnen in investeren in eerste instantie. Eerst open. En draaien.’

De sleutel van zijn nieuwe avontuur krijgt Groenendal op 1 april. ‘Half april wil ik van start. Mogen we dan nog geen gasten ontvangen, dan zal het met afhaal zijn. Gewoon om te laten zien aan de mensen dat we er zijn.’