Inschrijving Dutch Beer Challenge sluit vrijdag 2 april

Inschrijving Dutch Beer Challenge sluit vrijdag 2 april
© Bart Van der Perre

Brouwerijen die nog mee willen dingen naar een medaille op de Dutch Beer Challenge, hebben nog tot en met vrijdag 2 april om hun beste bier(en) in te sturen.

De Dutch Beer Challenge vindt donderdag 22 april 2021 voor de zevende keer plaats. Alle ruim 800 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd. De inschrijving is nog open tot en met 2 april 2021. Brouwerijen die nog mee willen doen moeten zich dus haasten.

Honderden bieren blind proeven

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 800. De Dutch Beer Challenge is volgens de organisatie 'een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s'.

Tijdens de vorige edities van de Dutch Beer Challenge waren er bijna 400 bieren in competitie die blind werden geproefd en gekeurd door zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale ‘beerjudges’ en specialisten.

Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 12 mei 2021. De organisatie hoopt op een netwerk-evenement op een nader bekend te maken locatie. Mocht dat vanwege coronamaatregelen niet mogelijk zijn, zal de prijsuitreiking net als in 2020 geschieden via een livestream.

Alle bieren die een gouden medaille in hun categorie winnen, dingen mee naar de algehele titel van 'Beste Bier'. Die wordt op 27 mei 2021 bekendgemaakt tijdens de opening van de tiende Week van het Nederlandse Bier. Dan weten de deelnemers wie verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2021’.

Voorgaande winnaars