Amsterdam staat grote schermen voor EK toe op terrassen

Amsterdam staat grote schermen voor EK toe op terrassen

De gemeente Amsterdam staat het horecazaken toe om op terrassen grote schermen te zetten waar voetbalwedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal te zien zijn. Dat heeft burgemeester Femke Halsema woensdag besloten.

Vanaf zaterdag mogen de schermen worden geïnstalleerd, zo kan de eerstvolgende wedstrijd van Oranje zondag op het terras worden bekeken.

Reserveren voor terras

Er worden geen schermen geplaatst in parken of op pleinen, om drukte te voorkomen. De gemeente adviseert mensen daarom om op tijd een plekje te reserveren voor het terras.

Strenge regels

Er zijn wel strenge regels aan verbonden voor horecazaken. Zo moeten bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden en de schermen mogen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Zo moet worden voorkomen dat mensen naast de terrassen gaan staan kijken. Een kwartier voor de wedstrijd mogen de schermen worden aangezet en een half uur na de wedstrijd moeten ze weer uit. Dat geldt voor binnen en buiten.

Geen vergunning

Horecazaken hoeven geen vergunning aan te vragen voor de schermen. Zaken die met testen voor toegang een volledige capaciteit hebben, mogen geen schermen plaatsen. Volgens de gemeente zijn de regels daar moeilijker te handhaven.

Eigen regels en voorwaarden

De landelijke regering keurde het plaatsen van schermen voor het EK vorige week goed, dus ook in andere gemeenten mogen schermen worden geplaatst. Elke gemeente heeft wel eigen regels en voorwaarden.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.