Appèl wil 30 Foodmaker restaurants in Nederland

Appèl wil 30 Foodmaker restaurants in Nederland

Appèl heeft een Foodmaker restaurant geopend in het Erasmus MC te Rotterdam. Appèl is exclusieve partner van Foodmaker in Nederland voor de exploitatie van de (bedrijfs)restaurants.

Plan is om 30 nieuwe Foodmaker restaurants te openen in Nederland in de komende twee jaar. Aan de Turfmarkt in Den Haag zit er al een, net als aan Weena-Zuid 146 in Rotterdam. Deze locaties bezorgen ook via Deliveroo.

Wat is Foodmaker?

Foodmaker is een Belgische producent van hoogwaardige, gezonde producten gericht op alle eetmomenten van de dag; van ontbijt tot warme maaltijden.

De droom van Foodmaker is dat 'iedereen gezond kan eten'. Foodmaker maakt daarom verse, lekkere voeding die gezond is voor de gast én goed voor de aarde. Appèl is exclusieve partner van Foodmaker in Nederland voor de exploitatie van Foodmaker (bedrijfs)restaurants.
Erasmus MC heeft zich ten doel gesteld haar patiënten, medewerkers en bezoekers per 2025 enkel voeding te verstrekken dat past binnen de gezondheidskenmerken van het voedingscentrum. Appèl geeft met dit nieuwe Foodmaker restaurant invulling aan dit streven. ‘We zijn dan ook beiden trots op ons nieuwe restaurant,’ zo laten partijen weten.

De twee bedrijven hebben het plan om dit jaar nog vijf locaties om te vormen naar Foodmaker restaurants. In de komende twee jaar willen beide bedrijven 30 Foodmaker restaurants openen. Welke locaties dat gaan zijn, wordt momenteel nog bekeken.

De Appèl Holding bestaat naast Appèl ook uit Lokaal.nl, Markies Catering en FM at Work. Appèl bedient zo meer dan 550 bedrijven en onderwijsinstellingen. Ook maakte de cateraar vorig jaar een doorstart met het failliete Zo Vital. Begin 2019 nam Appel Sab Catering over.