Michelin gaat iedere maand restaurants publiceren uit nieuwe selectie

Michelin gaat iedere maand restaurants publiceren uit nieuwe selectie

Michelin gaat elke derde woensdag van de maand Nederlandse restaurants bekendmaken die nieuw in de selectie zijn opgenomen. De eerste keer is woensdag 20 oktober. Ook maakt Michelin bekend dat de lijst in de toekomst enkel nog digitaal zal verschijnen.

De Michelingids gaat iedere maand enkele nieuwe adressen publiceren, die door de  Michelin-inspecteurs zijn geselecteerd. Eventuele Bib Gourmands en sterren worden daarbij niet vermeld, die worden tijdens de bekende ceremonie bekendgemaakt.

Presentatie Michelingids

De presentatie van de Michelingids zal dit jaar in Nederland in maart 2022 gebeuren.

Nieuw gepubliceerde restaurants

Geïnteresseerden kunnen de nieuw ingeschreven restaurants zowel op de website van Michelin als de app ontdekken. De nieuw gepubliceerde restaurants zijn te herkennen aan het ‘nieuw’ symbool. De restaurants zullen ook uitgebreider gepresenteerd worden in maandelijkse artikelen op de website.

Michelin geeft aan dat het wel mogelijk is dat onder de nieuwe restaurants die maandelijks worden voorgesteld, zaken zitten die later bekroond worden met bijvoorbeeld een Michelinster.

Geen papieren versie meer van de rode gids

De Michelingids Nederland zal in de toekomst niet meer in print verschijnen. De befaamde rode gids is niet meer in de papieren versie. De gids is in 2021 voor het eerst volledig en enkel in digitaal formaat gepubliceerd. 'Dat blijft ook zo. Op die manier zorgen we ervoor dat we de steeds veranderende restaurantscene nog beter kunnen weergeven', aldus Michelin.

Live updates Michelin

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen, is tevreden met deze aankondiging van live updates:
'Door nieuwe toevoegingen te onthullen die onze inspecteurs in de loop van het jaar hebben gedaan, versterken we nog meer de band die ons bindt met liefhebbers van lekker eten.'

Vak in schijnwerpers

'In een periode die nog steeds erg ingewikkeld is en waarin de restaurantbranche geconfronteerd blijft worden met ongekende uitdagingen en onzekerheden, hopen we dat deze regelmatige onthullingen en updates kansen bieden om het vak in de schijnwerpers te zetten. We nodigen iedereen ook uit om de restaurants in hun omgeving te ontdekken en te steunen.'