Eerste Michelinster voor Gucci Osteria by Massimo Bottura

Eerste Michelinster voor Gucci Osteria by Massimo Bottura

Restaurant Gucci Osteria by Massimo Bottura in Beverly Hills heeft van de Michelingids California zijn eerste Michelinster ontvangen. Chef-kok Mattia Agazzi staat aan het roer van het Italiaanse restaurant.

Over Gucci Osteria by Massimo Bottura

Gucci Osteria by Massimo Bottura promoot de moderne Italiaanse keuken en combineert dit met lokale Californische ingrediënten. Massimo Bottura van het driesterrenrestaurant Osteria Francescana in Modena, Italië is er de executive chef. Gucci Osteria is een keten van restaurants met hetzelfde concept: ieder restaurant heeft zijn eigen identiteit, maar de culinaire filosofie wordt gedeeld. Er wordt op basis van de verschillende seizoenen gekookt.

Gerechten van het seizoen

Met deze filosofie in gedachten kookt chef Mattia met de mooiste seizoensproducten en geeft hij speelse interpretaties aan klassiek Italiaanse gerechten. Zo staat er onder meer 'Uni Carbonara'met zee-egels van de kust van Santa Barbara op de kaart, gemengd met tagliolini van eieren en dun gehakte calamares in guanciale-stijl, en 'I Love Rock Climbing', waarin wilde morieljes naar een hoger niveau worden getild. Het gerecht wordt geserveerd samen met forel.

Eerste Michelinster

Mattia over de komst van de Michelinster: 'Dit is een beloning voor het hele Gucci Osteria Beverly Hills-team. Het is een zeer uitdagende tijd geweest voor de wereldwijde horeca en we waren genoodzaakt te sluiten na slechts een paar weken opening. Maanden later mochten we pas opnieuw weer openen. Het team bleef echter gemotiveerd en gefocust. We hebben het geluk dat we enkele van de beste ingrediënten ter wereld voor de deur hebben, en we houden ervan om Los Angeles en de geweldige staat Californië te verkennen. Het feit dat we Californische ingrediënten kunnen gebruiken om een ​​eigentijdse Italiaanse keuken te presenteren, inspireert ons, en om hiervoor erkend te worden is inderdaad iets heel bijzonders.'

Over Mattia Agazzi

Mattia Agazzi werd in 2020 aangesteld als chef-kok voor Gucci Osteria BH en bracht de filosofie van de originele Gucci Osteria in Florence naar Los Angeles. Voor een chef-kok die wordt geleid door ingrediënten en wiens Italiaanse achtergrond een basis vormt voor creativiteit, zijn Californië en Gucci Osteria Beverly Hills een natuurlijk thuis voor Mattia.

Agazzi groeide op in Bergamo in de regio Lombardije in Noord-Italië. Lombardije. Zijn hobbies als bergbeklimmen en vissen zorgde voor bijzondere combinaties in de keuken.

Over Massimo Bottura

Hij creëerde een nieuwe Italiaanse cuisine. Iets wat hem jarenlang de hoon van de natie opleverde. Massimo Bottura hield echter vol en is nu één van de meest gelauwerde chefs ter wereld. Bij zijn restaurant Osteria Francescana draait het echter om zoveel meer dan goed eten. ‘Bij iedere hap kauw je cultuur.’

Over Gucci

Gucci, opgericht in 1921 in Florence, is een van 's werelds toonaangevende luxe modemerken. Het merk telt twee restaurants, één in Florence en een in Beverly Hills. Binnenkort opent een derde vestiging in Tokyo.