Gidslancering GaultMillau 2022 op de Horecava

Gidslancering GaultMillau 2022 op de Horecava

De GaultMillau Gidslancering en Award Uitreiking 2022 vindt plaats op maandag 10 januari 2022 in het Auditorium van het Rai Congrescentrum in de week van de Horecava. De gids verschijnt dit jaar niet in print, maar enkel digitaal.

'We zijn enorm verheugd dat wij bij GaultMillau weer ons werk kunnen doen. Alhoewel het in de Nederlandse Gastronomie nog niet helemaal business as usual is zijn wij met ons team zo veel mogelijk restaurants aan het bezoeken en het stemt ons zeer gelukkig wat wij zoal tegen komen in het land', zo meldt GaultMillau.

Digitale update

De gids van 2022 zal dit jaar niet in print verschijnen. Godfried van der Lugt, directeur van GaultMillau Nederland laat weten dat hiervoor is gekozen om diverse redenen: 'We leven in een tijd waarin het steeds meer digitaal wordt, we hebben hierdoor een maand langer de tijd om alle bezoeken te doen en we kunnen op deze manier zo actueel mogelijk zijn.' Van der Lugt vervolgt: 'Er is heel veel veranderd en momenteel ontvangen wij nog dagelijks personele mutaties en aanpassingen in openingstijden, concept en aanbod. Wij verwachten dat dit voorlopig ook nog niet ten einde is en op deze wijze kunnen wij zo goed mogelijk inspelen op de actualiteit. Hierbij geven wij de voorkeur aan de kwaliteit boven de kwantiteit.' Wel wordt digitaal een perslijst verstuurd met de nieuwkomers en stijgers.

Presentatie gids

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids 2022 is gepland voor maandag 10 januari in het Auditorium van het congresgebouw van de Rai in Amsterdam. 'Het is dan de week van de Horecava en wij moedigen onze gasten aan een Horecava bezoek te combineren en af te sluiten bij de GaultMillau awards ceremonie aan het einde van de eerste beursdag. Wij zijn dit jaar door de capaciteit van de locatie in staat ruim 1.000 chefs, patrons, genodigden en pers te ontvangen.'

Ontmoetingen en netwerken

Gedurende het evenement zullen de prijzen worden uitgereikt aan de jaarlijkse prijswinnaars en is er de  mogelijkheid voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van het congrescentrum. De deuren van het congrescentrum openen om 16:30 uur en tussen 17:30 en 18:30 vindt de gidslancering met award ceremonie plaats. De daaropvolgende culinaire receptie zal tot ongeveer 20:30 uur duren. Het evenement is alleen te bezoeken op uitnodiging.

Liefdadigheidsdiner

In het verleden werd na de gidslancering de zaal omgebouwd voor het liefdadigheidsdiner dat samen met Mastercard wordt georganiseerd voor het Wereldvoedsel programma van de Verenigde Naties. Dit diner zal nu 21 April 2022 plaats vinden in het Stedelijk Museum in Amsterdam.