Leonardo Hotels groeit door in België met The Plaza Hotel Antwerpen

Leonardo Hotels groeit door in België met The Plaza Hotel Antwerpen

Leonardo Hotels breidt zich in België verder uit door het The Plaza Hotel Antwerpen toe te voegen aan het portfolio. Dit hotel is na de overname en rebranding het tweede hotel van het merk in België, beiden in Antwerpen. Begin 2022 zal de naam officieel wijzigen naar Leonardo Hotel Antwerp The Plaza.

Door de overname van The Plaza Hotel Antwerpen zet Leonardo Hotels een volgende stap in haar ambitie het portfolio in de Benelux verder te laten groeien. Er was al één hotel in België, en dat Leonardo Hotel Antwerpen aan de Keyserlei is afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Met Leonardo Hotel Antwerp The Plaza komt daar nu een tweede bij. Begin 2022 zal de naam officieel wijzigen.

Ondanks de gevolgen die de reissector en de hospitality branche door covid-19 ondergaat, besloot Alexander Kluit, managing director Leonardo Hotels Benelux, om de koers van de groep voort te zetten. Doel bleef om het portfolio van Leonardo Hotels uit te breiden en waar nodig bestaande hotels op te frissen.

Eigenaresse The Plaza Hotel Martine Goethals (links) en managing director Leonardo Hotels Alexander Kluit (rechts)

‘Ondanks de zware impact door de covidpandemie geloven wij erin dat we moeten blijven investeren om zo sterker uit deze crisis te komen en onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn’, aldus Kluit. ‘Onze strategie is te groeien in steden met hotels in het 3- en 4-sterrensegment gelegen op unieke locaties. Wij zijn dan ook trots op de uitbreiding met nog een prachtig hotel in Antwerpen.’

Fattal Hotel Group

De eigenaar van het hotelmerk, de van oorsprong Israëlische Fattal Hotel Group, nam in 2018 in Nederland de keten Apollo Hotels over. Eerder dit jaar werd bekend dat dit merk zal verdwijnen en alle Apollo hotels (op één na) worden gerebrand tot Leonardo.

In de tweede helft van 2021 zijn al vijf Apollo Hotels in Nederland getransformeerd tot een Leonardo Hotel, waarvan het hotel in Vinkeveen de meest recente is. Naast de strategische rebranding is er in de afgelopen jaren ook door geïnvesteerd in hotels. Eerst was er de renovatie van het Leonardo Hotel Antwerpen en momenteel ondergaat Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade een renovatie van de begane grond. Ook liggen plannen klaar om Breda en Utrecht uit te breiden en te renoveren.

The Plaza Hotel Antwerpen

De overname van The Plaza Hotel Antwerpen van eigenaar Martine Goethals kan daar nu aan worden toegevoegd. Begin 2022 zal de naam wijzigen naar Leonardo Hotel Antwerp The Plaza. Daarbij worden de lobby en de benedenverdieping gerenoveerd. Het hotel wordt geleid door general manager Mhammad Hach-Abdeselam, tevens verantwoordelijk voor het Leonardo Hotel Antwerpen.

Abdeselam zal zich de komende maanden vooral inzetten om de geplande verbouwing in goede banen te leiden. Voor het ontwerp hiervan is gekozen voor Neudahm Hotel Interior Design uit Wuppertal. Andreas Neudahm heeft al vele Leonardo Hotels ontworpen. De officiële opening van het Leonardo Hotel Antwerp The Plaza zal medio volgend jaar feestelijk gevierd worden.

De Fattal Hotel Group werd in 1998 opgericht door David Fattal. David ontdekte zijn passie voor hotels in zijn studententijd en nu leidt hij een internationaal beursgenoteerd bedrijf. Inmiddels  heeft het horecabedrijf 221 hotels in 19 landen in Israël en Europa.

In Europa wordt Fattal Hotel Group vertegenwoordigd door Leonardo Hotels. De portfolio van Leonardo Hotels bestaat uit: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels,  NYX Hotels by Leonardo Hotels en de overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en Apollo Hotels (Nederland).