Snackhûs Burgum stapt volledig over op afhalen en bezorgen

Snackhûs Burgum stapt volledig over op afhalen en bezorgen

Hans van de Leest heeft de koers van zijn cafetaria na zo'n 12,5 jaar volledig omgegooid. De ondernemer is met Snackhûs Burgum verhuisd naar een locatie op het industrieterrein en doet sinds begin december alleen nog aan takeaway en bezorgen. 'De ambitie was er al, maar corona heeft de keuze voor mij bevestigd.'

Na ruim 12 jaar in het centrum van het Friese Burgum opereert Van de Leest sinds deze maand vanuit een nieuwbouwpand op een industrieterrein. Op de begane grond, die 75 vierkante meter telt, worden de bestellingen gemaakt en er is een net zo grote verdieping die dienst doet als opslagruimte. Ruim meer dan de 30 vierkante meter die hij voorheen tot zijn beschikking had.

Groei van afhalen en bezorgen

‘De plannen voor de verhuizing stammen van voor de coronatijd, omdat bezorging toen al een vlucht nam’, vertelt Van de Leest. ‘Maar alle ontwikkelingen rondom corona hebben mijn keuze bevestigd. Ik heb op het industrieterrein een huurcontract voor 5 jaar met een optie tot koop.’

Op de oude locatie was gelegenheid om ter plaatse te eten, maar die mogelijkheid is er nu niet meer. ‘Ik had een beperkt aantal zitplekken, eigenlijk een te beperkte hoeveelheid, maar daardoor was de bedrijfsvoering heel anders. Je houdt altijd gasten die het liefst ter plaatse eten, die haken nu af vanwege de ligging buiten het centrum, maar de groei van afhalen en bezorgen gaat harder.’

Snackhus Burgum interieur

Dark kitchen

Snackhûs Burgum heeft in het nieuwe onderkomen meer weg van een dark kitchen. Van de Leest: ‘Het is sober ingericht en afgestemd op productie. Bovendien hebben we veel parkeermogelijkheden bij de zaak. Als ik nu in het weekeinde een bestelling krijg voor bijvoorbeeld twintig personen, dan is het geen enkel probleem. Terwijl het dat op de oude locatie wel was.’

De ondernemer spreekt van een goede start. ‘We hebben de eerste week er net op zitten en daarin hebben we een prima omzet gerealiseerd. Voor de medewerkers is het uiteraard omschakelen, maar iedereen is enthousiast.’