Twintig aanhoudingen rond viering Leidens Ontzet

De politie van Leiden heeft tijdens de jaarlijkse viering van Leidens Ontzet op 2 en 3 oktober in totaal twintig aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen betroffen bedreigingen, mishandeling, openbare dronkenschap en brandstichting in de late avond en vroege ochtend. Verder schreef de politie 33 processen-verbaal uit voor rijden onder invloed.

De politie spreekt desondanks van een goed verlopen volksfeest in een gemoedelijke sfeer, waarbij ondanks het tegenvallende weer toch weer tienduizenden mensen op af zijn gekomen.

Rond het zogenoemde Drie-oktoberfeest waren dit jaar strenge maatregelen genomen om ongeregeldheden te voorkomen. Zo moest de horeca op tijd de deuren sluiten en mocht er geen alcohol op straat worden verkocht. De sluiting van horeca rond twee uur, en de kermis verliep in beide nachten goed. Een aantal personen werd onwel door alcoholgebruik of de drukte. Ter plaatse werden deze personen door ambulancepersoneel behandeld.

Op de avond voorafgaand aan Leidens Ontzet, de traditionele stapavond, liep een agent hoofdletsel op bij de arrestatie van twee amokmakers.