Nieuwe inspiratie voor burgers? Horecagelegenheid BEUM kiest voor creatief en snel

Nieuwe inspiratie voor burgers? Horecagelegenheid BEUM kiest voor creatief en snel
Inspiratie voor de burgerkaart: een pittig broodje met Chimichurri, een kruidig broodje met Ras el hanout of een fris broodje met Gemarineerde tomaten.

Een nieuw jaar vol inspiratie en mogelijkheden, we houden de moed erin. Bresc helpt graag met het ontwikkelen van een nieuwe burger(kaart), die je nu ook al makkelijk kan gebruiken voor delivery. Sla een nieuwe weg in met een gepersonaliseerde burger en creëer deze naar eigen smaak en originaliteit. Maak het af met toppings en zelf samengestelde sauzen. Een goede aanwinst voor op jouw menukaart voor deze tijd die ons allemaal enorm uitdaagt.

De hamburger-broodjes zijn niet zoals alle andere, ze zijn gemaakt met producten van Bresc: een pittig broodje met Chimichurri, een kruidig broodje met Ras el hanout of een fris broodje met Gemarineerde tomaten. Ga aan de slag met nieuwe combinaties, het is allemaal mogelijk in jouw keuken.

Food pairing met sauzen

"Geef de klassieke sauzen een creatieve twist! Met deze recepten willen we je graag laten zien hoe wij optimale combinaties maken van voedingsmiddelen en aroma’s", vertelt Hester Kleinendorst van Bresc enthousiast. "In dit onderdeel mengen wij mayo met onder andere onze Citroengraspuree, Groene en rode chili WOK of Thaise rode curry. Met de ketchup combineren we andere smaken: Madras, Chimichurri of Gegrilde paprikapuree. Er zijn ongekend veel combinaties, probeer het zelf!"

Je hoeft niet per se aan rundvlees te denken als je aan een hamburger denkt.

Hamburgers kennen ook food pairing

Je hoeft niet per se aan rundvlees te denken als je aan een hamburger denkt. Dit kan ook van kippendijvlees, garnalenvlees of varkensschouder zijn. Kleinendorst: "Combineer deze soorten met Zwarte knoflook, Gemberpuree of de bekende Knoflookpuree voor een totale smaakbeleving."

De burger van BEUM in Dorst

Hoe gaan Johan, Frank en Niels van horecagelegenheid BEUM in Dorst om met hun burgers? BEUM is een bijzondere horecagelegenheid in een schuur, dit gebouw diende eerst namelijk als boswachterswoning en ligt dus midden in een prachtig natuurgebied. Inmiddels is het helemaal vernieuwd en is de schuur een gemeentelijk monumentaal pand.

"Door het gebruik van verse ingrediënten kan de burger bij BEUM in 10 minuten op tafel staan."

Hoe maken Johan (chef-kok), Frank en Niels (beide souschef) hun burger op een creatieve manier toch persoonlijk en hoe zien zij de toekomst van de burger?

Waarom is het voor jullie interessant om een burger op de menukaart te hebben?

"Een burger is een toegankelijk gerecht met goede marges. Wel proberen we er een eigen burger van te maken door burgers van keurslagerkwaliteit te gebruiken. Onze huisgemaakte burgersaus - met een beetje van Bresc - en een mooie ambachtelijke bun maken het af."

"Qua bereidingstijd is het ook interessant, door het gebruik van verse ingrediënten (zeker voor een zaak als die van ons met veel publiek) is het in het geval van een burger kort, binnen 10 minuten kan deze op tafel staan."

Hoe ga je om met huidige trends, zoals vegan en vegetarisch? 

Zo hebben we een mooie groenteburger met huisgemaakte kruidenmayonaise”

"We houden zeker rekening met de huidige trends, hoewel we niet voor vleesvervangende producten gaan maar voor groente-alternatieven. Zo hebben we een mooie groenteburger met huisgemaakte kruidenmayonaise en een tonijnburger gemaakt van duurzame verse tonijn (en een beetje Bresc), afgemaakt met miso-mayo en geserveerd op een hippe burger bun."

In welke periode serveer je je burger? Wat is het beste seizoen voor de burger?

"We serveren onze burgers het hele jaar door beum flair, gezien de gebruikte ingrediënten is het ook geen echt seizoenproduct."

"Een burger is een toegankelijk gerecht met goede marges."

Hoe zie je de toekomst van de burger? Volledig vegetarisch?

"Ondanks de huidige opmars van de vegetarische burger, denken wij dat er altijd markt blijft voor kwalitatief goede burgers van dierlijke afkomst. We vinden het belangrijk om ons te onderscheiden door het gebruik van huisgemaakte producten en een eigentijdse opmaak van de burgers."

Laat je ook inspireren door de nieuw ontwikkelde recepten, maak je eigen creatieve en smaakvolle creatie en verras je gasten. Bekijk de recepten. 

Dit artikel is gesponsord door Bresc.