Paulig heeft Liven, een snackbedrijf uit Spanje, overgenomen

Paulig heeft Liven, een snackbedrijf uit Spanje, overgenomen

Paulig, het internationale familiebedrijf in voeding en dranken, neemt het in Spanje gevestigde bedrijf Liven over om de groei van haar Tex Mex- en snackingactiviteiten in Europa te stimuleren.

Het portfolio van snacks en Tex Mex producten van Liven is een van de breedste in Europa en genereerde in 2021 een omzet van 63 miljoen euro. Liven heeft ongeveer 290 medewerkers in Spanje. De overname combineert de expertise van Paulig op het gebied van Tex Mex en kruiden met de eersteklas productie- en innovatiecapaciteiten van Liven op het gebied van snacks.

Het brede productportfolio van Liven omvat innovatieve snacks op basis van maïs, groenten, granen en peulvruchten, maar ook glutenvrije en biologische producten. 'Het is onze ambitie om een van de snelst groeiende en meest winstgevende voedings- en drankenbedrijven in Europa te worden en een duurzame koploper in de sector te zijn. Dankzij de overname kunnen we ons aanbod aanvullen met nieuwe soorten snacks. Wij heten Liven van harte welkom in de Paulig-familie,' aldus Rolf Ladau, ceo van Paulig.

Focus op duurzaamheid

Verenigd door sterke waarden en een focus op duurzaamheid Paulig is de Europese leider op het gebied van Tex Mex. Met producten die wereldwijd in 70 landen worden verkocht, heeft Paulig een uitgebreid aanbod van klantenmerken en een sterke expertise als merkbedrijf en op het gebied van conceptcreatie.

Zowel Paulig als Liven zijn familiebedrijven. Beide bedrijven hebben sterke waarden, een cultuur waarin mensen centraal staan en een bedrijfsstrategie op de lange termijn. Beide bedrijven leggen sterk de nadruk op duurzame groei. De duurzame productie en bedrijfsvoering van Liven, samen met hun volledig plantaardige producten, zullen bijdragen aan de duurzaamheidsambities van Paulig.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca