OMT adviseert heropening horeca tot 20.00 uur

OMT adviseert heropening horeca tot 20.00 uur

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert heropening horeca en hele samenleving tot 20.00 uur. Dat advies is gegeven aan het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving in diverse media.

Aan de heropening zouden wel de voorwaarden zitten die nu ook al gelden, zoals het gebruik van coronatoegangsbewijzen, verplichte zitplaatsen in de horeca en beperkingen aan bezoekersaantallen.

De meest betrokken bewindslieden buigen zich maandag over het OMT-advies. Haagse bronnen wijzen erop dat zowel het advies als de reactie van het kabinet erop nog onderwerp van discussie zijn. Het kabinet zou van plan zijn het advies op te volgen, maar twijfelt nog over de uiterste openingstijd van 20.00 uur. Mogelijk komen er uitzonderingen, zoals voor theaters en publiek bij sportwedstrijden, of schuift de ingangstijd van de avondlockdown in zijn geheel op naar 22.00 uur.

Dinsdag geven premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers weer een persconferentie. Rutte wilde tijdens de persconferentie na de ministerraad van vrijdag  alleen zeggen dat hij 'gematigd optimistisch' is dat het kabinet dinsdag versoepelingen kan aankondigen.